Osim što svojim studentima nudi kvalitetno obrazovanje, funkcionalna znanja primenjiva u praksi, Falkultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, sve učestalije svojim diplomcima obezbeđuje i prilike za zaposlenje. Naši studenti izuzetno su cenjeni i sve su traženiji na tržištu rada u sportskoj industriji, ne samo u Srbiji, već i u inostranstvu. Vrata za profesionalni angažman i to u Abu Dabiju, za još jednog našeg diplomca, ovog puta širom je otvorila naše gore list – Natalija Šefer.

Jedna od naših najboljih studentkinja na studijskom programu Trener u sportu u međuvremenu se zaposlila u kompaniji WI-FI Training koja svoja predstavništva, osim u Abu Dabiju, ima u Dubaiju, Kanadi, Australiji, Nemačkoj, Italiji, Rusiji, Španiji, Portugalu, Poljskoj, Letoniji, Vijetnamu, Argentini, Meksiku, Paragvaju i Centralnoj Americi.

– Sasvim slučajno sam videla oglas i prijavila sam se na konkurs. Prošla sam tri intervjua, a zanimljivo je da sam poslednji razgovor obavila na našem jeziku, jer je glavni menadžer kompanije iz Zagreba. Zadovoljila sam njihove vrlo visoke kriterijume i izabrana sam među 700 kandidata iz celog sveta – sa ponosom ističe Natalija Šefer i dodaje:

– Radim kao personalni trener sa ženama. Reč je o treninzima u kućnim uslovima, sprovode se uz pomoć visoke EMS tehnologije, koja izaziva kontrakcije mišića kao da ste nekoliko sati u teretani, a trening traje svega 20 minuta.

Znanje koje je stekla na Fakultetu za sport i iskustvo koje su joj preneli profesori za Nataliju je, po sopstvenom priznanju, bilo od presudnog značaja:

Natalija Šefer i Bojan Sekulić, predsednik Saveta Fakulteta za sport

– Sve to mi je zaista mnogo pomoglo. Menadžeri u mojoj kompaniji bili su oduševljeni znanjem koje sam pokazala. Mnogo puta sam se setila saveta koje mi je davao pokojni profesor Franja Fratrić koji je pričao kako treba da izgledaju treninzi sa profesionalnim sportistima, a kako sa rekreativcima, i da je zagrevanje najvažniji deo svakog treninga. Tokom čitavih studija imala sam veliku podršku svih profesora koji su mi nesebično delili savete, ali i ideje i podsticali na razmišljanje. Nekako sam sve to upijala i zato im dugujem veliku zahvalnost.

Kakav utisak je na svoje poslodavce ostavila Natalija Šefer, najbolje govori podatak da su, zbog povećanja obima posla, izrazili želju da angažuju još jednog diplomca sa Fakulteta za sport za rad u Abu Dabiju.

– Kada su uvideli kvalitet mog rada, znanje koje sam u radu primenjivala u raznim situacijama, odmah su mi rekli da kontaktiram Fakultet za sport. Njihova želja je da se među svršnim studentima pronađe još jedan dobar kandidat, kao što sam to bila ja, koji će adekvatno moći da odgovori njihovim visokim standardima. Ne sumnjam da među mojim kolegama na Fakultetu za sport ima kvalitetnih kadrova. Preporuka profesora biće dragocena i nadam se da će mi se neko od njih u najskorije vreme pridružiti – uzbuđeno je pričala Natalija.

O kompaniji WI-FI Training Natalija Šefer imala je samo reči hvale:

– Oduševljena sam uslovima, ali i odnosima koji vladaju unutar firme. Postoji mogućnost za dodatno usavršavanje i napredovanje. Svi se međusobno podržavaju, a menadžeri i te kako brinu o svojim saradnicima. Svi rukovodici su veoma obrazovani i stručni, znaju da procene potencijal u mladim kolegama, preporučuju stručnu literaturu, često daju i zadatke kojim se razvija samopouzdanje, ali i praktične savete gde, na primer, možete u gradu da pronađete najbolje sarajevske ćevape. Firma je vrhunski organizovana, a princip rada je vrlo precizan – kaže Natalija i naglašava da je kvalitet života u Abu Dabiju izuzetno visok:

– Za mene je samo bilo malo teže da se naviknem na hranu, koja je pod jakim uticajem indijske kuhinje pa je sve dosta začinjeno. Međutim, ljudi su izuzetno srdačni, ljubazni i veoma gostoprimivi prema strancima. Sve je na engleskom pa ne postoji barijera u komunikaciji, a jedini problem su gužve u saobraćaju koje su očekivane kada je u pitanju takva metropola.

Natalija je osnovne akademske studije na studisjkom programu Trener u sportu završila sa prosečnom ocenom 9,94. Tokom četvorogodišnjih studija dobila je samo jednu „devetku“, a ove školske godine upisala je i master studije:

– Kao najbolji student sam bila nagrađivana umanjenjem školarine čak tri puta tokom studija. To je najbolji pokazatelj kako Fakultet za sport tretira svoje uspešne studente i hvala im na tome. Svesna sam koliko će mi dodatno stručno usavršavanje pomoći u daljem radu i zato sam upisala master studije. Moram da naglasim da su me menadžer Leon i glavni trener Lucija najviše podržali da upišem master studije. Oboje su završili doktorske studije u inostranstvu, znaju koliko je obrazovanje važno, a njihova podrška u mom razvoju je velika. Dugujem im veliku zahvalnost – ističe Natalija i za kraj poručuje:

– To znanje koje ću biti u prilici da steknem na master studijma na Fakultet za sport biće mi dragoceno. S obzirom na obim posla prilično je izazovno da se sve uskladi, ali kao i do sada imam maksimalnu podršku profesora. Predavanja uredno pratim na E-nastavi, a profesori su uvek dostupni za dodatne konsultacije – zaključila je Natalija Šefer.

Svi zainteresovani kandidati za rad u kompaniji WI-FI Training u Abu Dabiju, treba da do 15. aprila pošalju svoju biografiju na mejl adresu svetlana.petronijevic@fzs.edu.rs. Uslov za konkurs je završene osnovne studije Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ na studijskom programu Trener u sportu.