Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ nastavlja sa, sada već, ustaljenom praksom da svojim studentima u značajnoj meri pomaže u pronalaženju profesionalnog angažmana. Zahvaljujući sporazumima o poslovno-tehničkoj saradnji koje naš Fakultet ima sa preko 80 granskih sportskih saveza, sportskih organizacija, klubova i medijskih kuća, studentima Fakulteta za sport omogućena je vrhunska praktična nastava, a poslednjih godina shodno kvalitetu studijskih programa i širokom spektru praktično pimenjivog znanja koje se stiče na Fakultetu za sport, naši studenti su sve traženiji kadrovi u sportskoj industriji.

U prilog tome svedoči i podatak da je Pokret za žensku košarku Marine Maljković, trenere koji bi radili sa devojčicama potražio baš na Fakultetu za sport imajući u vidu i činjenicu da naši svršeni studenti sa studijskog programa Trener u sportu automatski dobijaju i crvenu trenersku licencu. Partnerstvo Pokreta za žensku košarku, koji je osnovala selektor naše ženske reprezentacije Marina Maljković, i Fakulteta za sport datira još od februara 2018. godine, a ovo će biti još jedan u nizu projekata koji govori o izvanrednoj saradnji na obostrano zadovoljstvo.

Pozivamo sve zainteresovane studente sa studijskog programa Trener u sportu da se prjave putem mejla jovo.karanovic@fzs.edu.rs, a u prijavi je potrebno navesti ime i prezime, broj indeksa i broj telefona. Osim angažmana, studenti koji ispune kriterijume dobiće i priliku da stiču iskustvo i uče od Marine Maljković, upoznaju se sa njenom metodikom rada koja joj je u bogatoj karijeri donela bronzu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, zlato i bronzu na Evropskom prvenstvu i pregršt trofeja u klupskoj konkurenciji.

– Želim mladim trenerima koji su na početku karijere da ponudim priliku da rade na jedan poseban i specijalan način. Da devojčicama prenesu ne samo znanje, nego i ljubav prema košarkaškoj igri tako da im košarka postane životni stil, kako bi se kasnije u klubovima i reprezentativnim selekcijama još uspešnije razvijale i osvajale medalje i trofeje. U Pokretu za žensku košarku nema opterećenja rezultatima, pobedama i porazima. Najbitniji su posvećenost poslu, posvećenost detaljima i učenje košarke kroz zabavu – poručila je Marina Maljković.