Najbolji podržavaju najbolje. Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ nagradio je i ove godine umanjenjem školarine svoje najbolje studente.

Među njima je i Milica Božić, student treće godine na studijskom programu Trener u sportu. U dosadašnjem delu studiranja Milica je savršena. Sve ocene su za sada desetke. Mlada devojka je oduševljena odlukom da joj školarina bude umanjena za 500 evra.

„Umanjenje školarine mi znači utoliko što se moj rad i trud prepoznao i nagradio. Želim da se zahvalim fakultetu na ovoj nagradi, ona mi je, kao studentu, podstrek za dalji rad i napredak“, istakla je Milica Božić.

Iako za sada ima sve desetke, Milica smatra da uvek može bolje.

„Moja ambicija je da budem što bolja i da naučim što više. Profesori na našem fakultetu znaju kako da svoje znanje podele sa studentima i učine da predavanja budu zanimljiva, pa samim tim i učenje mi ne pada teško. Ne smatram da sam savršena u svim predmetima, ali se trudim da stavim akcenat na one koji mi mogu biti od velike pomoći u mojoj trenerskoj karijeri. Smatram da je znanje jedna od stvari koju nam niko ne može oduzeti.“

Fakultet za sport je upisala jer je želela da ostvari svoje snove još iz detinjstva.

„Od malena sam želela da postanem trener i posle završene srednje škole razmišljajući o svojim opcijama za dalje školovanje, shvatila sam da ću sa ovim fakultetom dobiti znanje koje će mi omogućiti da se uspešno bavim trenerskim poslom. Tome je doprinela činjenica i da na ovom fakultetu predaju profesori koji su već pokazali svoju uspešnost u radu sa sportistima i da će oni moći i znati da mi prenesu svoje znanje i bogato radno iskustvo“, u dahu priča Milica.

Kaže da su za sada ispunjena sva njena očekivanja na Fakultetu za sport.

„Na po;etku studiranja nisam znala šta da očekujem, ali vremenom sam shvatila da su moja očekivanja u potpunosti ispunjena. Pored sporta, drago mi je da imam priliku i da se razvijam u naučnom smislu“.

Ono što ističe kao najveću prednost našeg fakulteta je vrhunski nastavni kadar.

„Profesori na našem fakultetu su u svakom trenutku dostupni nama studentima i spremni na svaki vrstu pomoći i saradnje. Svaki profesor ima različit način rada. Svi se trude da nam što bolje objasne i približe svoje predmete tako da to stečeno znanje možemo primeniti u praksi“, kaže Milica.

Sjajno teorijsko znanje koje je primenjivo u praksi, studenti dobijaju praktično od prvog dana kada dođu na Fakulet za sport.

„Treća sam godina na studijskom programu Trener u sportu. Veoma mi se sviđa saradnja sa profesorima i njihova želja da nam izađu u susret zbog sportskih obaveza, a vrlo važna je praksa koju dobijamo na našem studijskom programu. Mislim da nam je ona za ovaj posao neophodna.“

Milica ne planira da se zaustavi na osnovnim akademskim studijama. Želi još više da se usavršava na Fakultetu za sport.

„Kada završim osnovne studije volela bih da nastavim master studije na našem fakultetu, a nadam se i da ću sačekati priliku da budem jedna od studenata koji će na njemu i doktorirati“, zaključila je Milica Božić.

Sve oni koji žele da budu uspešni kao Milica Božić podsećamo da je zbog velikog interesovanja koje vlada za studijske programe Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, predupisna prijava za školsku 2023/2024 godinu počela 20. novembra i trajaće do 15. aprila 2023. godine. Fakultet za sport ima tri studijska programa na osnovnim studijama: Trener u sportu, Menadžment u sportu i Sportsko novinarstvo.