Selektor rukometaša Crne Gore Dragan Đukić desetkom odbranio master rad

///Selektor rukometaša Crne Gore Dragan Đukić desetkom odbranio master rad

Istaknuti rukometni trener Dragan Đukić sa uspehom je nastavio svoje stručno usavršavanje. Posle diplome stečene na osnovnim studijama Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ na smeru Trener u sportu, Đukić je na našam Fakultetu okončao i master studije. Naime, za master rad na temu „Morfološke karakteristike rukometaša na Olimpijskim igrama 2012. i 2016. godine“ Đukić je dobio čistku desetku i to od članova komisije koju su činili prof. dr Ivanka Gajić, doc dr Nemanja Ćopić i doc. dr Dragan Atanasov.

– Istraživanje je potvrdilo da se značajan uticaj koji su na uspešnost u rukometu oduvek imali osnovni antropometrijski parametri, nastavlja kao tendencija i dan danas. Ali, ono što je važnije je da se ti parametri moraju pratiti unutar samo jednog olimpijskog ciklusa. Takođe, potvrđen je značajan uticaj korelacije između uspešnosti i dobre selekcije tima čiji se zahtevi mogu nadomestiti jedino količinom internacionalnog iskustva koje se nametnulo kao drugi bitan faktor za uspešnost u rukometnom sportu. Svi ovi faktori uzeti zajedno predstavaljaju potvrdu dobre selekcije, dugoročnog planiranja i snažan pokazatelj kvaliteta – istakao je kao zaključak u svom master radu Dragan Đukić.

Aktuelni selektor reprezentacije Crne Gore i trener rumunskog superligaša Odorei tokom igračke karijere branio je boje Župe iz Aleksandrovca, Studenta i Goča. Kao trener radio je u Župi, Metaloplastici, Kolubari, Napretku, Sever Kožateksu, Crvenoj zvezdi, a ima i bogato internacionalno iskustvo. Sa klupe je predvodio mađarski Pik Seged, skopski Vardar, portugalsku Madeiru i Makabi iz Tel Aviva. Bio je selektor Jordana, Švajcarske, Makedonije, Izraela, sa reprezentacijom Velike Britanije učestvovao je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, a sa selekcijom Crne Gore na Evropskom prvenstvu 2018.

O budućim planovima sa reprezentacijom Crne Gore Dragan Đukić kratko kaže:

– U junu nam predstoje baraž mečevi sa Hrvatskom za plasman na Svetsko prvenstvo. Pripreme počinju 28. maja – konstatovao je Đukić i potom se osvrnuo na svoje iskustvo tokom sticanja obrazovanja na našem Fakultetu:

– Već godinama sam tu i kao saradnik i ono što mogu da kažem je da je Fakultet za sport na Novom Beogradu uvek znao da prepozna probleme u sportu, pa i rukometu, i da o njima javno govori i da pokuša da pruži smernice za rešavanje tih problema i jedno drugačije razmišljanje – zaključio je Đukić kome želimo mnogo sreće i uspeha u daljem radu.

2018-05-08T16:51:04+00:00
Upisna prijava