Istaknuti rukometni trener Dragan Đukić sa uspehom je nastavio svoje stručno usavršavanje. Posle diplome stečene na osnovnim studijama Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ na smeru Trener u sportu, Đukić je na našam Fakultetu okončao i master studije. Naime, za master rad na temu „Morfološke karakteristike rukometaša na Olimpijskim igrama 2012. i 2016. godine“ Đukić je dobio čistku desetku i to od članova komisije koju su činili prof. dr Ivanka Gajić, doc dr Nemanja Ćopić i doc. dr Dragan Atanasov.

– Istraživanje je potvrdilo da se značajan uticaj koji su na uspešnost u rukometu oduvek imali osnovni antropometrijski parametri, nastavlja kao tendencija i dan danas. Ali, ono što je važnije je da se ti parametri moraju pratiti unutar samo jednog olimpijskog ciklusa. Takođe, potvrđen je značajan uticaj korelacije između uspešnosti i dobre selekcije tima čiji se zahtevi mogu nadomestiti jedino količinom internacionalnog iskustva koje se nametnulo kao drugi bitan faktor za uspešnost u rukometnom sportu. Svi ovi faktori uzeti zajedno predstavaljaju potvrdu dobre selekcije, dugoročnog planiranja i snažan pokazatelj kvaliteta – istakao je kao zaključak u svom master radu Dragan Đukić.

Aktuelni selektor reprezentacije Crne Gore i trener rumunskog superligaša Odorei tokom igračke karijere branio je boje Župe iz Aleksandrovca, Studenta i Goča. Kao trener radio je u Župi, Metaloplastici, Kolubari, Napretku, Sever Kožateksu, Crvenoj zvezdi, a ima i bogato internacionalno iskustvo. Sa klupe je predvodio mađarski Pik Seged, skopski Vardar, portugalsku Madeiru i Makabi iz Tel Aviva. Bio je selektor Jordana, Švajcarske, Makedonije, Izraela, sa reprezentacijom Velike Britanije učestvovao je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, a sa selekcijom Crne Gore na Evropskom prvenstvu 2018.

O budućim planovima sa reprezentacijom Crne Gore Dragan Đukić kratko kaže:

– U junu nam predstoje baraž mečevi sa Hrvatskom za plasman na Svetsko prvenstvo. Pripreme počinju 28. maja – konstatovao je Đukić i potom se osvrnuo na svoje iskustvo tokom sticanja obrazovanja na našem Fakultetu:

– Već godinama sam tu i kao saradnik i ono što mogu da kažem je da je Fakultet za sport na Novom Beogradu uvek znao da prepozna probleme u sportu, pa i rukometu, i da o njima javno govori i da pokuša da pruži smernice za rešavanje tih problema i jedno drugačije razmišljanje – zaključio je Đukić kome želimo mnogo sreće i uspeha u daljem radu.