Uroš Selenić okončao je drugu etapu sticanja akademskog obrazovanja na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“. Svojevremeno jedan od najboljih studenata na studijskom programu Sportsko novinarstvo, završio je master studije odbranom master rada na studijskom programu Menadžment u turizmu i rekreaciji.

Tema rada je bila „Komunikacioni aspekt turističkih potencijala sportsko-rekreativnog turizma valjevskog kraja“. Mentor je bila prof.dr Ana Gavrilović, a u Komisiji za odbranu rada bili su još doc. dr Ivana Parčina i doc. dr Adam Petrović.

Uradio sam istraživanje od 1. jula 2015. do 1. jula 2020. godine koliko su mediji pisali o turizmu u ovom delu Srbije. Povod je bila pandemija koronavirusa i činjenica da su se ljudi tek u ovoj teškoj situaciji setili koliko lepih stvari može da se vidi u našoj otadžbini. Sve je proteklo u najboljem redu, mislim da je bila zanimljiva prezentacija. Zadovoljan sam i ja, a po reakcijama rekao bih i svi članovi Komisije“, rekao je Selenić.

Uroš već neko vreme radi na Fakultetu za sport kao saradnik u nastavi na predmetu „Teorija i tehnika novinarstva“. Svoje znanje svakodnevno koristi kroz rad i u dnevnom listu „Objektiv“.

„Naredni korak su doktorske studije. Nadam se da ću ih upisati na jesen. Kao prva opcija za doktorske studije je trenutno Filozofski fakultet u Nišu. Želja mi je da kada ih okončam ostanem na Fakultetu za sport i svoje znanje prenesem novim generacijama studenata“, istakao je Selenić.

Radivoje Petrović, Ana Gavrilović, Uroš Selenić i Predrag Bajić