Održan Seminar za statističare ABA lige u košarci.

U organizaciji regionalne košarkaške  ABA lige i Fakulteta za sport u Beogradu, u prostorijama fakulteta, održan je seminar statističara ABA lige, kome su prisustvovali statističari svih klubova učesnika ABA lige u narednoj sezoni, kao i drugi zainteresovani. Seminar je vodio profesor Branko Markovski, koji je i autor aplikacije za vođenje statistike utakmica ABA lige, sa saradnicima. Polaznicima su se obratili gospodin Roman Lisac, direktor ABA lige, koji je pozdravio sve okupljene i poželeo im uspešnu sezonu, profesorka Ivanka Gajić, dekan Fakulteta za sport, je poželela dobrodošlicu prisutnima i istakla da je jedan od ciljeva fakulteta da da svoj doprinos edukaciji sportskih stručnjaka i da su vrata fakulteta otvorena svima koji dele te ciljeve, dr Vladan Radonjić, stručnjak za fizičku pripremu sportista, je naglasio važnost statističkih pokazatelja, a posebno njihovu tačnost, u sagledavanju parametara fizičke pripremljenosti košarkaša.

Pored njih, svojim stručnim opservacijama radu seminara su doprineli gospoda Aleš Kamnikar, zadužen za delegiranje sudija ABA lige, Branko Lozanov,  delegat FIBA i Milivoje Jovčić, jedan od najboljih i najcenjenijih evropskih košarkaških sudija.

Na seminaru je prezentovana nova verzija aplikacije, sa posebnim osvrtom na novine u košarkaškim pravilima i preporukama ULEB-a i FIBE, a koje se odnose na neke specifične situacije. Istaknuta je važnost preciznosti statističkih podataka, kako zbog novinarskih izveštaja, tako i zbog televizijskih prenosa.