Zoran Sekulić, osnivač i glavni i odgovorni urednik agencije Fonet, održao je sjajno predavanje studentima Sportskog novinarstva na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“.

Iskusni novinar, koji je došao na poziv prof. dr Radivoja Petrovića i doktora Slobodana Penezića sa katedre za Sportsko novinarstvo, govorio je više od  dva sata pred odlično popunjenim amfiteatrom, što o svom iskustvu u svetu novinarstva, što o stvarima i problemima sa kojima će se budući novinari suočavati.

Sekulić, koji je završio Pravni fakultet, imao je izuzetno zanimljiv razvojni put. Novinarsku karijeru je počeo u agenciji Tanjug davne 1983. godine, gde je naučio sve tajne zanate.

Tokom rata devedesetih godina prošlog veka, nezadovoljan stanjem u Tanjugu, odlučio je da otvori sopstvenu agenciju Fonet. Počeo je sa radom 1993. godine, u vreme najveće krize u tadašnjoj Jugoslaviji. Međutim, izdržao je sve pritiske i uspeo da održi kvalitet i profesionalnost svoje agencije na najvišem nivou.

Dve stvari su najvažnije u novinarskom poslu. Prva je da naučite da razlikujete bitno od nebitnog. To se uči i stiče vremenom. Nekome treba manje, nekome više vremena. Ko ne nauči to da odvoji, njemu nije mesto u novinarstvo. Druga je da budete vredni i da se trudite da uvek svoj posao radite maksimalno profesionalno. Kada je tako neće moći niko ništa da vam zameri, a što je najvažnije nećete moći ništa sebi da zamerite“, istakao je između ostalog Zoran Sekulić.

Iako se prevashodno bavio svetom politike, Zoran je u Jugoslaviji izveštavao i sa dva velika sportska događaja: Zimskim olimpijskih igara u Sarajevu 1984. i Univerzijade u Zagrebu 1987. godine. Sa studentima je podelio i nekoliko zanimljivih anegdota sa ovih takmičenja.

Predavanje Zorana Sekulića je završeno aplauzom studenata.