Diplomci i studenti Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ sve su traženiji kadrovi na tržištu rada u sportskoj industriji. Dokaz za to su brojni primeri sportskih organizacija i medijskih kuća koji su, nakon realizovane prakse naših studenata, iskazali želju da ih poslovno angažuju. Sve to je posledica visokog stepena obučenosti naših studenata koju omogućuju kvalitetni studijski programi u kojima je veoma zastupljena praktična nastava.

David Radanović još jedno je ime sa poduže liste naših studenta sa studijskog programa Sportsko novinarstvo, koji su još tokom studija zahvaljujući Fakultetu za sport, dobili profesionalni angažman. Na osnovu ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa TV Arena sport, posle Dejana Karovića i Ivana Miletića, David Radanović je treći naš student koji je zaposlen kao komentator na ovoj renomiranoj sportskoj televiziji.

 – Na Fakultetu za sport sam dobio ono što je najvažnije u novinarskom poslu – praktičan rad. Na tome je akcenat. To mi je pomoglo da brzo dođem do zaposlenja na televiziji, što je i bio moj cilj kad sam počeo da studiram. Zanimljivo je istaći da sam prvo pojavljivanje pred kamerama imao na Sajmu sporta kada sam, u izuzetno zanimljivoj radionici koju je organizovao Fakultet za sport, dobio priliku da radim intervju sa Ostojom Mijailovićem, predsednikom Košarkaškog kluba Partizan. U tom trenutku nisam mogao ni da sanjam da ću za nešto više od godinu i po dana biti novinar TV Arena sport – kaže Radanović i ističe da mu je znanje koje stiče na Fakultetu za sport bilo dragoceno za posao koji sada obavlja.

-Najviše mi je pomogao rad sa profesorkom Tatjanom Ćitić na predmetu Komunikologija na prvoj godini studija i, naravno, teorija i praksa kod profesora Radivoja Petrovića i asistenta Predraga Bajića – u dahu priča Radanović.

Na TV Arena sport David je zatekao naše studente sa četvrte godine Dejana Karovića i Ivana Miletića.

– Moja životna želja je bila da radim na televiziji i to baš na Areni. Iza mene je već sada negde oko 75 prenosa. Mnogo su mi pomogli pomenuti Dejan Karović i Ivan Miletić. Uvek su tu ako mi je potreban neki savet, pomoć ili konsultacija. Od starosedelaca sa Arene, posebno bih istakao podršku Sretena Raškovića – pun je reči hvale za starije kolege.

David Radanović ima savet i preporuku za svoje buduće kolege na Fakultetu za sport sa studijskog programa Sportsko novinarstvo, koji će se upisati u školskoj 2021/22 godini.

– Usled odlične saradnje Fakulteta za sport sa brojnim medijima, velika je verovatnoća da oni koji upišu studijski program Sportsko novinarstvo dobiju priliku da u nekoj sportskoj redakciji ostvare svoje snove. Meni se lično šansa ukazala mnogo brže nego što sam očekivao, najviše zbog dobrog rada na Fakultetu i činjenici da sam bio spreman i dovoljno obučen kada se ukazala prilika – istakao je David Radanović i dodao:

– Uspevam da uskladim obaveze, jer su prenosi, koje radim uglavnom u večernjem terminu. Za sada sam zadovoljan kako stvari funkcionišu. Moram da istaknem da su profesori izuzetno predusretljivi, imaju razumevanje za naš profesionalni angažman i zaista su nam velika podrška. Kada postoji volja, sve može da se postigne – zaključio je David Radanović.

Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, osim TV Arena sport ima i potpisan ugovor o saradnji sa Radio televizijom Srbije, tako da naši studenti i na Javnom servisu obavljaju stručnu praksu. Primer uspešnog rada sa novinarima na našem Fakultetu su i naše studentkinje Jovana Vulinović i Sara Đorđević koje su angažovane na kanalu RTS nauka. Takođe, Stefan Stanković je zaposlen na portalu Mozzartsport, Đorđe Samoilović u Večernjim novostima, a naš diplomac Uroš Selenić je posle prakse u Sportskom žurnalu postao član sportske redakcije dnevnog lista Objektiv.

Partneri Fakulteta za sport su i preko 80 granskih sportskih saveza i organizacija, što studentima daje veliki broj mogućnosti za stručnu praksu i kasnije zaposlenje. Sve zainteresovane kandidate za upis u školsku 2021/22. godinu podsećamo da do 1. maja traje predupisni rok kojim se ostvaruje popust na školarinu u iznosu od 100 evra, a onlajn prijavu možete popuniti OVDE.