Beograd,
27. februar 2015.

Fakultet za sport je bio domaćin sportskog foruma „Sport Conference 2015“, koji se održava u okviru Evroliginog kvalifikacionog juniorskog košarkaškog turnira, pod nazivom Adidas Next Generation Tournament “Marko Ivković” Belgrade, u organizaciji Košarkaškog kluba Crvena zvezda Telekom i Fakulteta za sport.

Sa ciljem upoznavanja studenata sa aktuelnim temama iz menadžmenta u sportu, ova specijalizovana sportska konferencija okupila je istaknute lidere u sportskom poslovanju: akademske profesore, direktore etabliranih kompanija, predstavnike medijskih kuća i druge kompetentne stručnjake. Oni su prezentovati svoja iskustva, najčešće probleme sa kojima se suočavaju i načine njihovog rešavanja. Učesnici konferencije dobili su jedinstvenu priliku da čuju i nauče nešto novo od vrsnih predavača, koji su već dugo profesionalno afirmisani u sportskoj industriji.

Program ovogodišnje konferencije “Sport Conference 2015” obuhvatio je teme Sport i diplomatija (predavači Selver Džigal, “Euroleague” i Zoran Avramović, „Crvena zvezda” marketing), Sport (prof. dr Franja Fratrić, Fakultet za sport), kao i Sport i biznis (predavači Igor Stoimenov sa TV B92 i Nikola Čavić iz Nordeusa). Brojnom auditorijumu su se obratila još trojica nastavnika sa Fakulteta za sport: doc. dr Igor Radošević, sa izlaganjem na temu Industrija sporta, prof. dr Branko Bošković, koji je govorio o sportskom menadžmentu, i doc. dr Jovan Marković, na temu Marketing i PR u sportu.

Pre njih skupu se obratila i pozdravila prisutne dekanka Fakulteta za sport, prof. dr Ivanka Gajić, kao i studentkinja našeg fakulteta, Nataša Kovačević, koja je govorila o ulozi sporta u kreiranju ličnosti i njegovom doprinosu u uspešnom prevazilaženju teških i kritičnih životnih situacija.

Ovim skupom ostvaren je primarni cilj sportskog foruma „Sport Conference 2015“ i Fakulteta za sport – okupljanje i povezivanje što većeg broja mladih ljudi koji dele zajednički interes i ljubav prema sportu. Konferencija je bila usmerena ka stvaranju interakcije između svih poslovnih oblasti koje su direktno i indirektno uključene u sport. To je bio razlog da Sportska Konferencija 2015 ponudi edukativne i zanimljive panele, namenjene prvenstveno studentima, ne samo Fakulteta za sport već i Fakulteta organizacionih nauka Beogradskog Univerziteta, koji su pokazali veliko interesovanje za rasprave iz ove oblasti, istovremeno dobivši priliku da upoznaju sportske mendžere, način funkcionisanja sportskih organizacija i njihovu povezanost sa biznisom i medijima.

Na kraju sportske konferencije, učesnicima su dodeljeni sertifikati.