Sa ciljem praćenja inovacija i uključivanja modernih tehnologija u raznim oblastima sporta, Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ u saradnji sa kompanijom SPOBI organizuje izuzetno zanimljivo predavnje kako za trenere i sportiste tako i za menadžere klubova različitih sportskih grana. U petak, 31. januara sa početkom u 13 sati u Amfiteatru 1 Fakulteta za sport na Novom Beogradu, osnivač preduzeća SPOBI Dimitris Kourasis predstaviće aplikaciju SPOBI (Sports Being Intelligent) koja je dizajnirana kao sveobuhvatan sistem koji podstiče razvoj sportskog duha sportista, timova, sportskih klubova, i trenera podmirujući njihove praktične potrebe posebno vodeći računa o motivaciji.

Aplikacija je kompatibilna pametnim telefonima i može se povezati sa profesionalnim uređajima za praćenje kao što su Fieldviz, Mac-Lloid sport, kao i sa Garmin, Fitbit i Apple satovima i drugom opremom. Kombinuje softver za praćenje podataka, zakazivanje i slanje poruka sa jedinstvenim sistemom izazova i nagrada i primenjiv je na sve vrste sportova.

Osiguran je jasan nadzor podataka o učinku, čija je analiza neophodna za poboljšanje performansi. Treneri, sportisti, menadžeri klubova i igrači pomoću aplikacije mogu da prate vremena, udaljenosti, rute i rezultate, postavljene ciljeve, da pokreću svoj kalendar, zakazuju sastanke, šalju poruke i podsetnike i povezuju se sa društvenim medijima bez troška. Podaci o perfomansama uredno se prenose s pametnih uređaja u sistem.