Sportska mreža Sportnet dodelila je godišnje nagrade najzaslužnijim sportistima i sportskim institucijama. Svečanost je održana na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ uz prisustvo sportista, sportskih radnika i predstavnika medija. Na taj način je nastavljena sjajna saradnja našeg Fakulteta i Sportneta, neprofitabilne organizacije koja prati manje sportove i druge aktivnosti radi promovisanja sportista, trenera, sportskih radnika, sportskih škola i humanitarnih akcija.

FOTO: Sportnet

Nagradu za ličnost godine dobio je Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, a  uručio mu je Damir Đorđević, predsednik Upravnog odbora Sportske mreže. Posthumno je priznanje dodeljeno Iliji Petkoviću, proslavljenom fudbaleru i treneru, i članu Sportneta.

Između ostalih, nagrađeni su Jovana Pantović (vaterpolo), Nataša Bučevac (košarka), Željko Rebrača (košarka), Kup Dragan Mance (fudbal), Akim Komnenić (rukomet), Jovan Simić za humanitarni rad, Miroslava Najdanovski, Goran Bošković (crno-beli bukvar)…

FOTO: sPORTNET

Iza nas je jedan veliki događaj, mogu slobodno da kažem kruna dosadašnjeg rada Sportnet-a, svečana godišnja dodela priznanja iz oblasti sporta, koja je održana na Fakultetu za sport. Dodelu je na našu veliku čast otvorio gospodin Božidar Maljković, koji je primio priznanje legende Sportnet-a za 2020. godinu. Pored njega tu su se našli sportisti koji su ostavili neizbrisiviv trag u istoriji mnogih sportova, kao i manje afirmisani sportisti na koje Sportnet specijalno obraća pažnju. Naravno, dodeli su prisustvovale i kompanije koje su naši prijatelji i bez kojih organizacija ove dodele ne bi bila moguća. Pored njih tu su bili i naši prijatelji sa estrade, kao i mediji kojima bih se ovom prilikom zahvalila na prostoru koji daju Sportnet-u, našem radu i vrednostima za koje se zalažemo“, rekla je Mina Batak, portparolka Sportneta.

FOTO: Sportnet

Sportska mreža Sportnet okuplja veliki broj sportista i sportskih radnika sa ciljem promocije sporta i zdravog načina života. Pored predsednika Damira Đorđevića i potpredsednice Svetlane Bilić, prve žene koja sudi mušku fudbalsku Superligu, u Sportskom savetu nalaze se Milovan Ristić, fudbalski sudija, Ilija Bozoljac (tenis), Nađa Higl (plivanje), Bojana Vulić Akanović (košarka), Ivan Lapčević (rukomet), Ivana Đerisilo (odbojka) i Denis Šefik (vaterpolo).

Ambasadori Sportneta su fudbalski reprezentativac Aleksandar Mitrović, fudbalerka Jovana Damnjanović, kao i mma borac Vaso Bakočević.