Sa ciljem sprečavanja rizika od širenja virusa COVID-19, na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ još od 17. novembra nastava se odvija onlajn. Prema unapred utvrđenom rasporedu predavanja se održavaju preko nekoliko onlajn platformi, a sav nastavni materijal dostupan je i na sajtu fakulteta u odeljku E-nastava.

U želji da se studentima obezbede najbolje mogući uslovi za sticanje znanja i stekne uvid u kvalitet nastave u postojećim okolnostima, Fakultet za sport sproveo je anonimnu anketu sa reprezentativnim uzorkom u kojoj je učestvovalo 113 studenata.

– Ideja je bila da dobijemo povratnu informaciju, napravimo presek stanja, utvrdimo da li su studenti zadovoljni onlajn nastvom i saznamo da li je potrebno uvoditi određene promene – kaže doc. dr Nemanja Ćopić, prodekan za nastavu na Fakultetu za sport i dodaje.

– Svoja isustva i utiske studenti su ocenjivali ocenama od jedan do pet, a izuzetno smo zadovoljni činjeniciom da je preko 95 odsto studenata koji su učestvovali u anketi nastavni materijal i organizaciju onlajn nastave ocenilo ocenama 4 i 5. Posebno smo ponosni i na podatak da je čak 97 odsto ispitanih studenata veoma zadovoljno internom komunikacijom sa profesorima koju smatramo od vitalne važnosti u ovakvom načinom funkcionisanja. Trudićemo se da i dalje osluškujemo potrebe naših studenata, uvažićemo pojedine predloge i potruditi se da time dodatno unapredimo model nastave – konstatovao je doc. dr Nemanja Ćopić i naglasio da se čak 86,7 odsto ispitanika izjasnilo da bi za njih u perspektivi bio prihvatljiv način izvođenja nastave onlajn putem.

Anketa je pokazala da čak 80 odsto ispitanika onlajn nastavu prati redovno ili uglavnom, a najbolje ocenjena platforma za onlajn nastavu je Google Meet.