Beograd, 15.03.2016.

Neposredno po povratku iz Rige, sa Evropskog prvenstva na kom su osvojili srebrne medalje, srpski reprezentativci u rvanju Davor Štefanek, Aleksandar Maksimović i Viktor Nemeš posetili su naš fakultet u pratnji trenera reprezentacije za fizičku pripremu, studenta Fakulteta za sport, Marka Dimitrijevića.

Cilj posete bio je upoznavanje sa studijskim programima, uslovima i modelom studiranja koje Fakultet za sport praktikuje kada su vrhunski sportisti u pitanju. Najstarijem među njima, Davoru Štefaneku, ovo nije bila prva poseta Fakultetu, ali je ovog puta došao sa kolegama iz reprezentacije, kako bi se lično uverili u razloge zbog kojih je on odlučio da od naredne školske godine postane naš student.

Evropski vicešampioni su našli vremena da se druže sa studentima prve godine, čiju nastavu su na kratko prekinuli i bili dočekani glasnim ovacijama. Strpljivo su odgovarali na postavljena pitanja i zakazali sledeći susret za vreme junskog upisnog roka, od kada će biti kolege.

– Mislim da Fakultet, meni lično, a i drugim sportistima, nudi sjajan program koji nam omogućava da po okončanju karijera profesionalnih sportista, ostanemo u svetu sporta kao menadžeri, treneri ili novinari. Pored vrhunskih profesora, odličnih uslova, Fakultet nudi i model školovanja usaglašen sa našim profesionalnim obavezama, što nam je najbitnije – rekao je Štefanek.

Fakultet za sport  i Rvački savez Srbije će nastaviti da razvijaju svoj partnerski odnos i u budućnosti. Svi skupa očekujemo dobre rezultate i još neku vizu za Rio sa predstojećeg kvalifikacionog olimpijskog turnira, koji će se polovinom aprila održati u Zrenjaninu.