Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ u martu je potpisao sporazum sa Olimpjskim komitetom Srbije na osnovu koga će u naredne četiri godine biti stipendirano 80  perspektivnih sportista i sportskih stručnjaka.

Na osnovu rezultata i ispunjenih kriterijuma, prve koje su iskoristile ovu mogućnost i koje je Olimpijski komitet Srbije odredio da budu stipendiskinje našeg Fakulteta su džudiskinje, sestre Obradović, Anja i Jovana. Status u prvoj kategoriji razvojnog programa OKS-a Anja i Jovana zaslužile su odličnim rezultatima. Anja Obradović dva puta je bila prvakinja Evrope za kadetkinje, osvojila je bronzu i na Svetskom prvenstvu u kadetskoj konkurenciji, bila je bronzana na juniorskom Prvenstvu Evrope i srebrna na Olimpijskim igrama mladih.

Njena sestra Jovana osvojila je zlato na Olimpijskim igrama mladih, ima dve bronze sa EP u kadetskoj konkurenciji, a kao juniorka ima dva peta mest na evropskom i svetskom prvenstvu. Obe su višestruke državne prvakinje u seniroskoj konkurenciji.

– Izabrale smo studijski program Trener u sportu, a sporazum kojim se stipendiraju perspektivni sportisti je od ogromnog značaja za nas. Postizanje vrhunskih sportskih rezultata nam je sada prioritet, ali i obrazovanje nam je veoma važno. Pre svega, jer nam omogućava da ostanemo u sportu i nastavimo da radimo kao treneri – kaže Anja, a na njenu priču se nadovezuje Jovana:

– Fakultet za sport smo izbarale po preporuci našeg trenera Nemanje Nikolića koji je diplomirao na ovom Fakultetu i preneo nam najbolje utiske. Za nas je najvažnije da su nam sve obaveze na Fakultetu prilagođene našem trenažnom procesu i takmičenjima.

Anju i Jovanu u septembru i oktobru očekuju veliki izazovi – učešće na svetskom i evropskom prvenstvu za juniorke. U međuvremenu, Anja i Jovana pokazale su da su u odličnoj formi. Prošlog vikenda na Evropskom kupu u Mađarskoj, Anja je osvojila srebrnu, a Jovana bronzanu medalju.

Sestrama Obradović čestitamo i želimo mnogo sreće na predstojećim velikim takmičenjima.