Beograd, 29. 12. 2016.

Skupština Saveza Srbije za dizanje tegova održana je danas u prostorijama našeg fakulteta. Toplu dobrodošlicu članovima Saveza poželela je dekanka, prof. dr Ivanka Gajić, nakon čega joj je predsednik SSDT, prof. dr Milan Mihajlović uručio priznanje za Najboljeg partnera u 2016. godini.

dsc_0447

–  Veliko mi je zadovoljstvo što se ova skupština održava baš na Fakultetu za sport jer sa Savezom Srbije za dizanje tegova imamo sjajne partnerske odnose. Edukacija budućih sportskih kadrova nam je izuzetno važna, te će se stoga naša buduća saradnja bazirati na obrazovanju budućih operativnih trenera, menadžera, a od ove godine, i sudija – navela je dekanka u svom obraćanju.

Prema rečima profesora Mihajlovića, tekuća godina je jedna od najuspešnijih u istoriji srpskog ovog sporta, a nakon kratkog sumiranja, proglašeni su najuspešniji pojedinci. Pehare najboljima dodelila je generalna sekretarka SSDT-a, Rita Špajzer. Član subotičkog „Spartaka“, Tamaš Kajdoči, proglašen je za najboljeg seniora, a najbolja seniorka za ovu godinu je Tijana Stevanović iz beogradskog Partizana. Pehar za najboljeg trenera je takođe otišao u Suboticu, u ruke Stipana Verta.

Na Skupštini je izglasano i novo rukovodstvo, na čijem će se čelu i u narednom periodu naći prof. dr Mihajlović.