U subotu, 16. aprila održan je 29. Beogradski maraton na kome je učestvovalo rekordnih 5.800 takmičara u maratonu i polumaratonu iz 60 zemalja, kao i oko 20.000 ljudi u tradicionalnoj “Trci zadovoljstva”. U okviru Beogradskog maratona održano je i Prvenstvo Srbije u štafetnom polumaratonu za studente na kome je, u mešovitoj konkurenciji, pobedu odnela četvoročlana ekipa Fakulteta za sport u satavu Ognjen Stojanović, Nina Stojanović, Petar Benderać i Radmila Đurović. Ovo je druga godina zaredom da naš Fakultet trijumfuje u ovoj disciplini.

Trka je startovala u 10 časova  na raskrsnici ulica Bulevar kralja Aleksandra i Resavske, a u timu Fakulteta za sport, prvi je štafetu poneo srpski reprezentativac u triatlonu, Ognjen Stojanović, koji je sjajnim početkom dao „vetar u leđa“ članovima tima našeg Fakulteta.  Na petom kilometru, štafetu je predao svojoj koleginici, bokserki Nini Stojanović.

Potom je, na desetom kilometru, palicu preuzeo Petar Benderać, a najdužu, finalnu deonicu od 6,1 km pretrčala je Radmila Đurović i prva prošla kroz cilj kod hotela „Moskva“.  Pobednički tim je 21,1 km prešao za jedan sat, 22 minuta i 34 sekunde.

Ovom prilikom, čestitamo našim „zlatnim“ studentima na izvanrednom uspehu koji su ostvarili na 29. Beogradskom maratonu.