Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ poznat je između ostalog i po tome što ga vrhunski sportisti, ali i budući asovi, biraju kao visokoobrazovnu ustanovu u kojoj će steći akademsko obrazovanje.

Stefan Leković, prvotimac fudbalskog kluba Crvena zvezda i omladinski reprezentativac Srbije, upisao je ove godine studijski program Menadžment u sportu. Jedan od največih talenata srpskog fudbala uveren je da sportska karijera i obrazovanje mogu da idu zajedno.

Razmišljao posle završene srednje škole, koja je najbolja opcija za mene. Dobio sam neke sjajne preporuke za Fakultet za sport za studijski program Menadžment u sportu, jer me ta oblast najviše zanima. Kasnije sam i sam istraživao putem interneta i bio oduševljen onim što sam video. Nisam se dvoumio i mislim da sam napravio izbor“, kaže 18 – godišnji Leković.

Mladi as Crvene zvezde veruje da će moći da uskladi obaveze na terenu i na fakultetu.

Veoma mi je važno što ima e-nastava, jer sam često odsutan zbog priprema i utakmica. Ubeđen sam da ću imati razumevanje profesora s obzirom na velike sportske obaveze, a ja ću se potruditi da svaki slobodan trenutak iskoristim kako bih učio i stekao nova znanja na Fakultetu“.

Stefan je prošao sve omladinske kategorije Crvene zvezde, a u martu ove godine je potpisao četvorogodišnji ugovor sa najtrofejnijim srpskim klubom. Trenira sa prvim timom, a kao kapiten je predvodio omladince za koje još ima pravo da igra na uspešnom pohodu kroz Ligu šampiona. Omladiniski je reprezentativac Srbije, a ne treba ni govoriti da je predstavljao državu u svim mlađim kategorijama.

Zadovoljan sam kako se za sada sve odvija u mojoj karijeri. Veoma mi je važno što treniram sa prvotimcima. Sledeći cilj je da što više igram za prvi tim i da ostavim što dublji trag u Crvenoj zvezdi. Trudim se da fokusiram na svaki sledeći trening, da iz dana u dan budem bolji i verujem da je to pristup koji će sigurno doneti rezultat„, zaključio je  Stefan Leković.

Zbog velikog interesovanja koje vlada za studijske programe Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, predupisna prijava za školsku 2023/2024 godinu počela je 20. novembra i trajaće do 15. aprila 2023. godine. Fakultet za sport ima tri studijska programa na osnovnim studijama: Trener u sportu, Menadžment u sportu i Sportsko novinarstvo.