Osim kvalitetnog obrazovanja koje nudi u svojim jedinstvenim studijskim programima, Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ svojim studentima omogućava da stručnu praksu realizuju u najuspešnijim i najpoznatijim sportskim organizacijama, savezima, klubovima i medijskim kućama, ali i pruža priliku da steknu profesionalni angažman.

Samo ove godine na osnovu sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji sa Radio-televizijom Srbije i TV Arena sport, Fakultet za sport je za četvoro studenata sa studijskog programa Sportsko novinarstvo omogućio zaposlenje. Najpre su Jovana Vulinović i Sara Đorđević angažovane kao novinarke Javnog servisa, na projektu pod nazivom RTS nauka, dok su Dejan Karović i Ivan Miletić potom postali novinari i komentatori TV Arena sport. I, tu nije kraj.

Fakultet za sport prepoznatljiv je i kao visokoobrazovna ustanova koja često dovodi eminentne gostujuće predavače, pa je jedna takva poseta doprinela da naši studenti dobiju dodatnu mogućnost za sticanje iskustva kroz stručnu praksu, a jedan od njih se izbori i za zaposlenje. Gostujući predavač na našem fakultetu bio je Dejan Stanković, glavni i odgovorni urednik specijlizovanog sportskog portala Mozzartsport.rs, koji je prijatno iznenađen stepenom znanja naših studenata organizovao konkurs za prijem u radni odnos. Četvoro studenata bilo je mesec dana na probnom radu, a strogu selekciju prošao je Stefan Stanković, naš student treće godine, koji je angažovan u redakciji za međunarodni fudbal.

– Ispunila mi se velika želja. Bio sam redovan čitalac ovog portala, a sada sam deo njihovog novinarskog tima – kaže Stefan Stanković i dodaje:

– Mesec dana smo proveli na probnom radu. Radilo se pet dana nedeljno, pisali smo pet, šest vesti dnevno i na kraju sam imao tu sreću da od nas četvorice sa Fakulteta za sport izaberu baš mene.

Veliku zahvalnost što u omeljinoj sportskoj redakciji radi posao koji najviše voli Stefan kaže da u najvećoj meri duguje profesorima Fakulteta za sport:

– Činjenica da sam nakon nepune tri godine studija na Fakultetu za sport uspeo da dobijem zaposlenje je dokaz da se sa studentima zaista kvalitetno radi. Profesori maksimalno obraćaju pažnju na svaki detalj, veoma su nam posvećeni, a mi smo za nepune tri godine obradili sve novinarske žanrove osim feljtona. Profesori Tatjana Ćitić, Radivoje Petrović i asistent Predrag Bajić nam stalno ukazuju na greške, detaljno analizarimo sve naše tekstove, a pisanje novinarskih radova je veoma učestalo što nam mnogo znači i u to sam se lično uverio. Profesori su nam uvek dostupni za sve savete i sugestije, a priliku da stičemo iskustvo poslednjih nekoliko godina imali smo i kroz Otvoreni studio Fakulteta za sport na Sajmu sporta, gde smo bili u prilici da radimo intervjue sa nekim od naših najpoznatijih i najuspešnijih sportista, trenera i sportskih funkcionera. To što je nas nekoliko dobilo profesionalno angažovanje u eminentnim medijskim kućama, a da još nismo diplomirali i stekli zvanje, najbolji je pokazatelj da se na Fakultetu za sport radi veoma kvalitetno  – objasnio je Stanković.

Svoju odluku da pre tri godine upiše Fakultet za sport Stefan je ovako obrazložio:

– U rodnom Kraljevu sam trenirao fudbal 10 godina. U trenutku kada je trebalo da pređem u seniorski tim rešio sam da se ipak posvetim obrazovanju.  Jer, bio sam svestan da igrajući fudbal neću moći da ostvarim zavidnu karijeru koja će mi obezbediti egzistenciju. Zato sam izabrao Fakultet za sport i to je zaista bila najbolja moguća odluka za mene. Ostao sam u fudbalu ne neki način kao izveštač ,pišući o najznačajnijim fudbalskim događajima širom sveta, a fudbal i dalje igram rekreativno – zaključio je Stefan Stanković.