Stefan Takov, student prve godine na studijskom program Trener u sportu Fakulteta za sport Univerziteta “Union – Nikola Tesla”, osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u tekvondou u meksičkoj Gvadalahari u kategoriji do 74 kilograma.

To je drugo odličje koje su na planetarnom šampionatu za Srbiju doneli naši studenti. Pre samo dva dana Aleksandra Perišić, student druge godine na studijskom programu Menadžment u sportu, stigla je do srebrne medalje.

Tri pobede i tesan poraz od Španca Danijela Kesade, priča su za nezaborav, 20 – godišnjeg Stefana, člana beogradskog tekvondo kluba „Azija“.

Put do medalje nije bio nimalo lak. U šesnaestini finala, Stefan je uspeo da slomi otpor Grka Peltekisa – 2:0 (6:0, 6:0), da bi u osmini finala dobio čvrstog rivala, Uzbekistanca Džajsunova. Posle velike bitke poveo je sa 1:0 (3:2), a kad je Džajsunov krenuo na sve ili ništa, usledila je revija prelepih udaraca za konačnih 2:0 (10:5).

Prava poslastica bilo je četvrtfinale sa dobro poznatim rivalom, dve godine starijim hrvatskim asom, Markom Golubićem koga je posle velike borbe savladao 2:1.

Bez obzira na dvočasovnu pauzu između četvrtfinala i polufinala, bilo je jasno da se Stefan potpuno fizički i energetski ispraznio posle dvoboja sa protivnikom iz Hrvatske.

Iako je dobio prvu rundu protiv Španca Kesade sa 4:0, iskusniji rival znao je da sačeka svoju šansu. Znatno odmorniji preuzeo je inicijativu, dobio drugu (6:2), ali i treću rundu (6:0) i zasluženo otišao u finale, gde je kasnije osvojio zlato.

Stefan je nastavio niz uspeha na velikoj sceni. Takov je aktuelni šampion Evrope u ovoj kategoriji i u apsolutnoj i u konkurenciji do 21. godine. Čestitamo Stefanu veliki uspeh i želimo još mnogo ovakvih ostvarenja u nastavku karijere.