Studiranje na Fakultetu za sport i praktična primena stečenog teorijskog znanja u struci su u neraskidivoj vezi. Jedan od mnogobrojnih primera koji govori u prilog tome je naš student Stefan Uzunović, koji blista tokom studija, ali i kao menadžer jednog sportskog objekta u Beogradu. Stefan pohađa četvrtu godinu na studijskom programu Menadžment u sportu i jedan je od najboljih studenata, a istovremeno radi i kao menadžer u Balon hali “KK Sava”.

Stefan je u dosadašnjem delu studiranja dobijao isključivo najviše ocene, a nekoliko puta je kao student generacije od strane Saveta Fakulteta za sport nagrađivan umanjivanjem školarine.

– Dobio sam jednu devetku iz engleskog u predroku na prvoj godini. Iskreno nisam ni stigao da vidim šta sam pogrešio. Ostalo su sve desetke – s ponosom ističe Stefan Uzunović na početku razgovora.

Fakultet za sport je izabrao zbog sjajnih preporuka. Kao odličan đak u srednjoj školi imao je veliku mogućnost izbora, ali sve dileme su rešene posle jednog razgovora.

-Vlasnik hale u kojoj sada radim mi je predložio da upišem Fakultet za sport. Povezao me je sa tadašnjom dekankom Fakulteta Ivankom Gajić. Predočila mi je sve pogodnosti studija i kvalitete studijskih programa. U srednjoj školi bio sam “vukovac” i razgovor sa njom je otklonio sve nedoumice. Izabrao sam Menadžment u sportu i bio je to pun pogodak.

Tokom studija na Fakultetu za sport akcenat je na tome da se stiču teorijska znanja koja su primenjiva u praksi. To je nešto na čemu se insistira od prve godine.

 – Znanje koje sam sticao na Fakultetu najviše su mi doprinela samopouzdanju. Fokus na predavanjima stavljen je na praktičan rad, stvarima koje možemo da proverimo i primenimo u svakodnevnom životu. Sve to pomoglo mi je da prepoznam određene situacije i uspešno rešim probleme sa kojima sam se suočavao u svom poslu – kaže Uzunović i dodaje:

– Imam sjajnu komunikaciju sa svim profesorima, što je od velikog značaja. Uz zanimljiva predavanja prošli smo kroz teoretske stvari, koje smo kasnije upotrebili u praksi. Takođe, kroz seminarske radove na brojnim predmetima bio sam u prilici da objedinim iskustvo stečeno u poslu i teorijska znanja sa Fakulteta.

Ambicije Stefana Uzunovića se ne okončavaju završetkom osnovnih akademskih studija. Planovi za budućnost idu ka daljem stručnom usavršavanju.

-Želim da Fakultet za sport završim u junskom ispitnom roku. Posle bih dalje išao na Master studije. Želja mi je da budem menadžer većih objekata poput Arene. Za to je potrebno još znanja i iskustva. Imao sam poziv i Košarkaškog kluba Partizan. U tom sportu sam od malih nogu. Međutim, videćemo šta će biti od toga u narednom periodu. Strpljiv sam, učim, radim i spremam se za nove izazove – zaključio je Stefan Uzunović.

Pored studijskog programa Menadžment u sportu, koji je bio izbor Stefana Uzunovića, budući akademski građani na Fakultetu za sport kao opciju imaju i studijske programe Sportsko novinarstvo i Trener u sportu. Svi zainteresovani kandidati mogu do 1. maja da popune predupisnu prijavu, kojom se ostvaruje popust na školarinu u iznosu od 100 evra, ostvare svoje ambicije i postanu deo pobedničkog tima. Onlajn prijava se može popuniti OVDE.