Beograd, 07. 05. 2017.

Naš student, olimpijski šampion, Davor Štefanek osvpjio je srebrnu medalju na Prvenstvu Evrope održanom u Novom Sadu prot. Davor je u finalnoj borbi u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom izgubio od Rusa Artema Surkova sa 9:1.

Štefanek je do finala savladao Švajcarca Andreasa Veća 11:0, Letonca Aleksandrsa Jurkjansa 5:2, Mađara Matea Krasnaija 1:0 i u polufinalu Belorusa Soslana Daurova 4:1. U finalu je hrabro izašao na megdan aktuelnom šampionu, želeći da riznici medalja doda i evropsko zlato. Međutim, Artem Surkov bio je bolji i rezultatom 9:1 ostvario je trijumf. Tako je ruski rvač odbranio titulu osvojenu pre dve godine.

Iako Štefaneku nije pošlo za rukom da objedini olimpijsku, svetsku i evropsku titulu, on svakako ostaje naš najuspešniji rvač. Našem studentu je ovo treća srebrna medalja na Evropskom prvenstvu, a ima i dve bronze.

Medaljom na ovom Evropskom prvenstvu okitio se i Aleksandar maksimović. U kategoriji do 71 kg grčko-rimskim stilom, naš student je u borbi za treće mesto savladao Francuza jermenskog porekla Evrika Nikogosjana 2:1.

Srpski as osvojio je četvrtu medalju u karijeri na šampionatima Evrope, treću bronzanu, a ima i jedno srebro.

Maksimović je u četvrtfinalu poražen od Belorusa Pavela Liakha 3:1, ali je u repasažu pobedio Leola Drmolu iz Slovačke tušem sa 7:0.

Ovom prilikom čestitamo našim studentima na postignutom uspehu.