Više od 80 granskih sportskih saveza, sportskih organizacija i medijskih kuća je partner Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“. Taj broj se konstantno uvećava, nimalo slučajno jer se Fakultet za sport za veoma kratko vreme pozicionirao kao izuzetno pouzdan partner.

Uprilog tome svedoči podatak da je Fakultet za sport potpisao ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa još jednim granskim sportskim savezom. Reč je o Stonoteniskom savezu Srbije, a ugovor su potpisali dekanka Fakulteta za sport prof. dr Ivanka Gajić i predsednik Stonoteniskog saveza Srbije Aleksandar Karakašević.

U skladu sa dogovorenom saradnjom sprovodiće se stručno osposobaljavanje kadrova za rad u ovoj sportskoj grani, organizovaće se stručno-edukativni kampovi, a Fakultet će upućivati studente na stručnu praksu i volontiranje u organizacije koje su u nadležnosti Saveza.

Ova saradnja je imala više nego uspešan početak, jer je u prostorijama Fakulteta za sport na Novom Beogradu minulog vikenda održan seminar za stonoteniske sudije i delegate, pri čemu je predsednik Stonoteniskog saveza Srbije Aleksandar Karakašević iskazao ogromnu zahvalnost za veliko gostoprimstvo i maksimalne tehničke uslove koje je naš Fakultet obezbedio.