I ovog leta Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ studentima sa studijskog prgrama Trener u sportu pružiće priliku da se stručno usavršavaju. Na osnovu sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji koji je 2019. godine potpisan sa fudbalskim kampom Dejana Stankovića – Deki5, naši studenti imaće mogućnost da volontiranjem u kampu se upoznaju sa specifičnom metodikom rada sa decom, sakupe dragoceno iskustvo i stručnu praksu stiču uz našeg proslavljenog fudbalera, sadašnjeg šefa stručnog štaba Crvene zvezde Dejana Stankovića i njegovog tima trenera.

Fudbalski kamp Deki5 postavio je nove standarde kada je u pitanju organizacija sportskih kampova za decu. Za veoma kratko vreme je po mnogo čemu već postao jedinstven i prepozntaljivi, a treća sezona kampa Deki5 održaće se na Zlatiboru i Divčibarama u pet smena od 19. jula do 22. avgusta. Tokom trajanja kampa studentima Fakulteta za sport će biti obezbeđen boravak i sportska oprema, a na delu će moći da vide sistem i modernu metodologiju rada sa mladim fudbalerima.

Studenti sa studijskog programa Trener u sportu za učešće u radu na kampu Deki5 mogu da se prijave putem mejla jovo.karanovic@fzs.edu.rs do 10. jula, a poželjno je da imaju prethodno fudbalsko iskustvo. Detaljnije informacije o kampu mogu se pronaći OVDE.

Podsećamo da na osnovu sporazuma koji Fakultet za sport ima sa Fudbalskim savezom Srbije, svršeni studenti osnovnih akademskih studija Trener u sportu, kojima je izabrani sport fudbal, automatski stiču D i C licencu FSS, a nakon završenih master studija i B licencu UEFA.