Beograd, 16. 05. 2017.

U vreme održavanja Fajnal fora Evrolige u Istanbulu biće održana sportska konferencija u organizaciji Evrolige pod nazivom ’’Evroliga biznis samit’’, a u okviru nje u organizaciji Evrolige, Turkiš Erlajnsa (Turkish Airlines) i Ačibadema ’’Internacionalni simpozijum u košarkaškim naukama’’. Želja je da se na najbolji način prikaže povezanost sporta i biznisa, kao i da predstavi trendove u fazi razvoja.

Među brojnim zvanicama biće eminentni stručnjaci iz sportske industrije, statistički analitičari, treneri, timski doktori, ortopedi, fizijoterapeuti iz najboljih evroligaških timova, ali isto tako i iz NBA lige. Takođe, posebno mesto na sportskoj konferenciji zauzeće IT tehnologija, inovacije i marketing pa če tako stručnjaci iz Evrolige i NBA lige biti govornici na tu temu. Među njima će se naći predstavnici samog krema evropske i američke košarke i to iz timova kao što su Milvoki Baks, Hjuston Rokets, Njujork Niks, Čikago Buls, Barselona, CSKA…

Veliko nam je zadovoljstvo što će na panelu, čija je tema sportski marketing i komunikacija sa navijačima, učestvovati i naš student na studijskom programu Menadžment u sportu, direktor marketinga KK Crvena zvezda Filip Sunturlić. Poziv na Evroligin biznis samit je ogromno priznanje za vredan i predan rad ovog marketinškog tima koji je u poslednjih nekoliko sezona pridobio brojna priznanja za učinjeno na polju popularizacije kluba i Zvezde kao brenda. O pomenutoj temi će, pored našeg studenta, govoriti i predstavnik Čikago Bulsa Met Moreno.

Termin panela čija je tema sportski marketing i komunikacija sa navijačima je 19.05. od 11,30 časova, a Sunturlić će dan ranije održati predavanje studentima Evroliginog instituta na temu Sportski marketing i brendiranje.