Studenti Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, njih petorica, osvojili su titulu juniorskog prvaka sveta (do 20 godina) sa reprezentacijom Srbije na Svetskom šampionatu u Pragu.

Stefan Branković (VK Radnički), Vladimir Mišović (VK Crvena zvezda), Petar Jakšić (VK Partizan), Jovan Tanasijević (VK Radnički) i Nemanja Stanojević (VK Radnički) bili su oslonac selektora Uroša Stevanovića na putu do planetarnog trona.

U meču za titulu Srbija je savladala Italiju rezultatom 10:8 (3:3, 1:1, 3:2, 3:2). Prethodno su srpski juniori u polufinalu bili bolji od Mađarske 10:7, dok su u četvrtfinalu pobedili Hrvatsku 12:10.

Stefan Branković, kapiten selekcije u finalu se dva puta upisao u listu strelaca, a isti učinak u meču za titulu imao je i Nemanja Stanojević. Vladimir Mišović je proglašen i za najboljeg golmana šampionata.

Odmah po povratku iz Češke, u prostorije Fakulteta za sport su došli Stefan Branković i Jovan Tanasijević. Branković je kratko podelio utiske posle velikog uspeha.

FOTO: FZS

Kako je prvenstvo odmicalo, bili smo sve bolji. Verovali smo jedni drugima, pogotovu u finalu i to nas je dovelo do najsjajnijeg odličja“, izjavio je Branković.

Čestitamo veliki uspeh našim studentima i želimo im da u seniorskoj konkurenciji nastave zlatnim putem kojim su krenuli.

FOTO: FZS