Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ dobio je još jednu potvrdu izuzetno kvalitetnog rada. Čak četvoro naših studenata našlo se među dobitnicima godišnjih nagrada Udruženja sportskih novinara Srbije. Na ponos i čast Fakulteta za sport posebno služe priznanja koja su dodeljena u kategorijima najboljih mladih novinara u štampanim i elektronskim medijima.

Đorđe Samoilović, apsolvent na studijskom programu Sportsko novinarstvo, proglašen je za najboljeg mladog novinara u štampanim medijima. Već nekoliko godina Đorđe sa velikim uspehom, uz znanje koje je stekao na Fakultetu za sport, radi u Večernjim novostima.

Isto priznanje, ali u kategoriji elektronskih medija dobio je novinar TV Arena sport Dejan Karović, takođe naš apsolvent na studijskom programu Sportsko novinarstvo. Priliku da radi na TV Arena sport, Karović je dobio na osnovu poslovno-tehničke saradnje koju Fakultet za sport ima sa ovom medijskom kućom. Zahvaljujući toj saradnji osim Karovića na TV Arena sport angažovana još trojica naših studenta: Ivan Miletić, David Radanović i Aleksandar Filipović.

U kategoriji za najbolju sportsku priču, nagrada je otišla u ruke Aleksandra Miletića dugogodišnjeg novinara dnevnog lista Politika, koji je na master studijama na studijskom programu Menadžment u sportu, za dokumentarni film „Skok“ o Nataši Kovačević.

Naravno, novinari su za najbolju sportistkinju izabrali karatistkinju Jovanu Preković, aktuelnog olimpijskog, svetskog i evropskog šampiona. Jovana je na četvrtoj godini na studijskom programu Trener u sportu.

Pored kvarteta naših studenata nagrade Udruženja sportskih novinara Srbije dobili su i: Gojko Andrijašević (Sportklub) – „Zlatni mikrofon“, Darjan Nedeljković (Mocart sport) – „Zlatno pero“, Snežana Pantović (Radio Beograd) – najbolja sportska novinarka nagrada „Branka Prelević“, Predrag Gajić (Kurir) – eskluzivna vest godine (povratak Željka Obradovića u Partizan), Edin Avdić i Nenad Kostić (TV Arena) – ekskluzivni tv prilog (intervju sa Nikolom Jokićem), Anderej Isaković – „Kamera godine“ za fotografiju „Oreol nad Hamiltonom“, Nebojša Petrović, Mirko Vrbica i Igor Gačić – izdavački poduhvat, knjiga „Evropski i svetski šampioni“, Katarina Sinđelić – poduhvat godine u TV novinarstvu za film „Vek vaterpola“.

Nagrade za životno delo otišle su u ruke: Miodraga Miše Vasiljevića, Dobrivoja Bobija Jankovića, Stojana Petkovića i Dejana Stevovića. Sportista godine u izboru USNS je vaterpolista Filip Filipović.