Studenti Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ ostvarili su sjajne rezultate kao reprezentativci Srbije na Mediteranskim igrama u Oranu. Osvojene su tri medalje, od toga dve zlatne.

Zlatne medalje osvojili su Marica Perišić u džudo do 57 kilograma i Viktor Nemeš u rvanju grčko rimskim stilom u kategoriji do 77 kilograma.

Na putu do najsjanijeg odličja, Marica, naš student na studijskom programu Trener u sportu savladala je predstavnice Turske i Francuske, dok je u odlučujućoj borbi bila bolja od predstavnice Italije.

Viktor Nemeš, takođe student na studijskom programu Trener u sportu, na najvišu stepenicu postolja popeo se zahvaljujući pobedama nad predstavnicima Egipta, Grčke i u finalu protiv domaćeg takmičara iz Alžira.

 

FOTO: OKS

 

Bronzano odličje završilo je oko vrata Aleksandra Kukolja u džudou u kategoriji do 100 kilograma. U prvoj rundi slavio je protiv predstavnika takozvanog Kosova, u polufinalu je izgubio od Alžirca, da bi u meču za treće mesto bio bolji od takmičara iz Turske. Aleksandra je na masters studijama na studijskom programu Trener u sportu.

 

FOTO: OKS

 

Značajnu ulogu u osvajanju još dve medalje imala je Jelena Arunović, naš apsolvent na studijskom programu Trener u sportu. Kao trener sestre Zorane u streljaštvu zaslužna je za osvajanje zlata u miksu sa Damirom Mikecom u disciplini vazdušni pištolj, dok je u istoj disciplini u individualnoj konkurenciji Zorana osvojila bronzanu medalju.

Svim našim studentima čestitamo na ostvarenim rezultatima i na tome što su još jednom na pravi način reprezentatovali Srbiju i Fakultet za sport na najvećoj sceni.