Studenti Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ sa studijskog programa Menadžment u sportu posetili su sportski balon Košarkaškog kluba „Sava“ na Dedinju.

Klub je osnovan 2000. godine, a od 2006. ima i svoju balon salu u kojoj se sprovodi program „Školovani sportista“. Program je namenjen deci koja žele ozbiljno da se bave košarkom, ali i da redovno pohađaju školu. Balon sala se sastoji od glavnog terena za košarku, fitnes sale, svlačionica, kao i pomoćnih prostorija.

Menadžer u balonu KK “Sava” je Stefan Uzunović, naš diplomac i sada student master studija na Fakultetu za sport na programu Menadžment u sportu. Na slikovit način je studentima objasnio šta znači voditi košarkaški klub i sportski objekat, sa kojim izazovima se susreće, kako rešava problem, ali i koje strategije menadžmenta koristi pri radu.

Mnogo mi je značilo školovanje na Fakultetu za sport, naučio sam mnogo stvari, koje primenjujem u svakodnevnom radu. Zbog toga sam se i odlučio da upišem master studije i pokušam da dam naučni doprinos sportskoj industriji”, istakao je Stefan Uzunović.

Prodekan za nastavu doc. dr. Sanja Krsmanović Veličković ističe da je ovo bilo odlično iskustvo za sve studente.

Veoma sam zadovoljna odzivom, bilo je oko 20 studenata. Takođe želim da zahvalim svim ljudima u sportskom balonu KK „Sava“ na gostoprimstvu, posebno naravno Stefanu Uzunoviću, koji je bio naš domaćin“, kaže Sanja Krsmanović Veličković.