Legitimacije Udruženja sportskih novinara Srbije studentima prve godine na studijskom programu Sportsko novinarstvo, koje je obezbedio Fakultet za sport Univerziteta „Union Nikola Tesla“, uručene su na poslednjem času vežbi iz predmeta Osnove novinarstva.

Petar Denda, predsednik Udruženja, dodelio je legitimacije našim studentima. Budući akademski građani su tom prilikom i razgovarali sa Dendom a razgovor su moderirali profesorka Biljana Vitković i asistent na studijama Sportskog novinarstva Predrag Bajić.

Ovaj događaj je nastavak uspešne saradnje Fakulteta za sport i Udruženja sportskih novinara Srbije, tokom koje su ranijih godina uručene legitimacije Udruženja. Sa istom praksom biće nastavljeno i u narednom periodu.

Uvek mi je zadovoljstvo da dođem na Fakultet za sport i razgovaram sa mladim ljudima željnim znanja. Ova visokobrazovna ustanova iznedrila je mnogo naših kolega, a imajući u vidu nastavni kadar, koji dosta dobro poznajem, taj trend će se nastaviti i u narednom periodu“, istakao je Denda.

O uspešnosti studijskog programa Sportskog novinarstva govori činjenica da su naši studenti Dejan Karović (Arena Sport) i Đorđe Samoilović (Večernje novosti) proglašeni za najbolje mlade novinare u elektronskim odnosno pisanim medijima.