Ostalo je nešto više od 100 dana do početka Olimpijskih igara u Tokiju (23. jul – 8.avgust). U susret najvećoj smotri svetskog sporta, a sa ciljem promocije olimpizma i olimpijskog pokreta, studenti druge godine Fakulteta za sport, sa studijskog programa Sportsko novinartsvo, učestvovaće u zanimljivom projektu. U saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, kroz brojne zanimljivosti iz istorijata, u organizovanoj kampanji na društvenim mrežama, biće predstavljeni sportovi koji će biti zastupljeni na igrama u Tokiju.

Projekat će se raditi u okviru nastavnog predmeta Razvijanje istaživačkih veština u novinarstvu, a sve kao deo vežbi i praktične nastave.

Tokom predstavljana sportova na Olimpijskim igrama 2021, za sve pratioce Fakulteta za sport na društvenim mrežama, biće organizovan kviz. Oni koji budu pokazali najveće znanje, dobiće prigodne poklone od Fakulteta za sport i Olimpijskog komiteta Srbije.

Ova akcija je nastavak dugogodišnje, izuzetno uspešne saradnje, koju Fakultet za sport ima sa Olimpijskim komitetom Srbije. Prema potpisanom ugovoru iz 2018. godine, 20 srpskih olimpijaca svake godine, po izboru OKS, dobija stipendije za studiranje na Fakultetu za sportu.