Beograd, 12. jun 2015.

Poslednjeg radnog dana u ovoj školskoj godini delegacija studenata i nastavnog osoblja Fakulteta za sport, predvođena prodekanom prof. dr Brankom Boškovićem i predsednikom Saveta Bojanom Sekulićem, bila je gost Olimpijskog komiteta Srbije (OKS). Zahvaljujući domaćinima na prijemu, predsednik Saveta Bojan Sekulić podsetio je da Fakultet za sport svoju aktivnu ulogu u sistemu srpskog sporta ostvaruje kroz saradnju sa krovnim organizacijama srpskog sporta, nacionalnim granskim sportskim savezima i sportskim klubovima, i da je poseta OKS-u, na kraju letnjeg semestra, nastavak te dobre prakse.

Domaćin delegaciji fakulteta bila je Nataša Janković, direktorka fonda Sport i olimpizma, koja je i saradnik u nastavi na našem fakultetu, na predmetu „Istorija sporta i olimpizam“. Vladimir Vulićević, pravnik OKS-a prezentovao je organizacionu šemu OKS-a i njegove ciljeve, kao neprofitne nevladine i nepolitičke organizacije, dok je Dejan Kozlina, marketing menadžer, objasnio da OKS zapravo predstavlja Međunarodni Olimpijski komitet (MOK) na teritoriji Srbije, i da su se Olimpijske igre izdvojile kao najprepoznatljiviji brend na svetu! Nataša Janković i Milan Pavlović su približili brojne aktivnosti preko kojih se promovišu olimpijske vrednosti, ističući da je Olimpijski dan, sa tri do četiri hiljade učesnika, na kome je svoju ulogu imao i Fakultet za sport, najbolji primer za to.

Poseta je završena zanimljivim izlaganjem Maje Anđelković, kustosa Olimpijskog muzeja, koja je ukratko podsetila na slavnu stogodišnju tradiciju ove organizacije, na zaslužne legate i projekat digitalizacije Olimpijskog muzeja, na kome učestvuje i naš fakultet.

Poseta je završena međusobnom razmenom prigodnih poklona uz opasku da na Evropskim igrama u Bakuu i Fakultet za sport ima svoja tri predstavnika – Profesora Franju Fratrića i studente Ognjena Stojanovića, državnog prvaka u triatlonu i Iliju Ciganovića, državnog reprezentativca u džudou. Očekujemo da će opravdati slogan svog fakulteta – ZNANJE ZA MEDALJE!