Četvrta po redu međunarodna naučna konferencija „Sport, zdravlje, životna sredina“ biće održana 24. novembra. Drugu godinu zaredom ovaj naučni skup, u organizaciji Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, uvršten je u zvanični program Šestog sajma sporta, pa će se plenarna sesija održati upravo pod kupolama Beogradskog sajma u Hali 1 sa početkom u 10 časova.

Pozdravnim govorima učesnicima Konferencije obratiće se prof. dr Ivanka Gajić, dekan Fakulteta za sport na Novom Beogradu, prof. dr Milan Mihajlović, predsednik naučnog odbora Konferencije, prof. dr Milan Žvan, dekan Fakulteta za sport Univerziteta u Ljubljani kao i predstavnici državnih institucija i krovnih sportskih federacija Republike Srbije.

Sa ponosom ističemo da će ovo biti 11. naučna konferencija koju organizuje naš Fakultet. Uvodna izlaganja na plenarnoj sesiji održaće doc. dr Janez Vodičar na temu „Sportski trener i njegova uloga u sportu. Na temu „Značaj sportskog pedagoga za razvoj zdravog životnog stila dece i omladine“ govoriće doc. dr Vedran Hadžić, dok će Vladimir Lovrić održatui predavanje na temu „Održiva i energetski efikasna arhitektura sportskih objekata“.

Tematski paneli i rad po grupama biće održani na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ od 16 do 19 sati i tom prilikom biće prezentovana 34 naučna rada.

Kompletan program Četvrte međunarodne naučne konferencije „Sport, zdravlje, životna sredina“ možete preuzeti OVDE.