Rođena je 1978. godine u Beogradu. Nakon završene sportske XI gimnazije u Beogradu, upisuje Fakultet fizičke kulture Univerziteta u Beogradu gde diplomira 2002.godine. Nakon diplomiranja upisuje magistarske studije na Fakultetu fizičke kulture, a 2010 godine magistrira na fakultetu za menadžment u sportu Univerziteta „Braća Karić“ na kome upisuje i doktorske studije. Doktorske studije završava  2016. godine. Tokom studiranja radila je u Studiju №1 za sport, rekreaciju i fizičku kulturu gde je prošla obuku od učenika, asistenta, saradnika na času do nivoa samostalnog vođenja i organizovanja časa, da bi od 2002. postala direktor centra.

Mačevanjem je počela da se bavi 1987. godine i postala višestruki osvajač medalja kako na domaćim tako i na inostranim turnirima. Višestruki je državni prvak i ima 18 pojedinačnih i 22 ekipne titule. Prva je takmičarka kojoj je pošlo za rukom da u ekipnoj konkurenciji u sva tri oružja osvaja titule. Sada je predsednik MK ”Crvena Zvezda” i predsednik trenerske komisije Mačevalačkog saveza Srbije.

Autor je preko 30 radova prezentovanih na nacionalnim ili međunarodnim skupovima i objavljenih u nacionalnim ili međunarodnim časopisima.

E-MAIL: svetlana.petronijevic@fzs.edu.rs