Prigodnom rekreacijom i zanimljivim sportskim aktivnostima na našem Fakultetu obeležili smo Evropsku nedelju sporta, manifestaciju koja se od 2015. godine organizuje širom kontinenta i koja za cilj ima promociju aktivnog stila života.

Prošle godine tokom Evropske nedelje sporta organizovano je 48.500 događaja širom Evrope uz učešće preko 12 miliona ljudi. Ovog septembra studenti i profesori Fakulteta za sport zajedno sa nastavnicima i đacima Sportium gimnazije u adaptiranom i za tupriliku specijalno pripremljenom Amfitetru 1 oprobali su se u streličarstvu, mačevanju i timskim igrama. Specijalni gosti bili su višestruka šampionka Srbije u streličarstvu Nataša Bogdanović i njen trener Aleksandar Stanković iz streličarskog kluba DIF, koji su učesnike upoznali sa osnovama ovog zanimljivog sporta. Organizacija „Moj super raspust“ pripremila je poligone sa timskim igrama, a naša profesorka doc. dr Svetlana Petronijević, višetsruka šampionka države u mačevanju i predsednica Mačevalačkog kluba Crvena zvezda držala je čas mačevanja.

Tokom dva sata svi prisutni su se sjajno zabavljali, a u atraktivnim sportskim aktivnostima učestvovala je i dekanka našag Fakulteta prof. dr Ivanka Gajić.