Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, kao visokoobrazovna institucija uz svoje kvalitetne programe i vrhusnki nastavni kadar prepoznat je kao idealno mesto za stručno osposobljavanje i usavršavanje sportskih stručnjaka. Možemo da se pohvalimo činjenicom da u ovom segmentu rada našeg Fakulteta imamo potpisane ugovore sa preko 80 nacionalnih granskih sportskih saveza, a kako se dobar glas daleko čuje, saradnja se širi i van granica naše zemlje.

Upravo sa tim ciljem Fakultet za sport na Novom Beogradu posetio je Salim Musoke, predsednik Saveza za dizanje tegova Ugande i član Izvršnog odbora asocijacije sportskih federacija islamske solidarnosti. Dolazak u Srbiju i prisustvo seminaru Međunarodne federacije za dizanje tegova, koji se održava u Beogradu i Somboru, iskoristio je da napravi kontakte i iznese predloge o potencijalnoj saradnji. Musoke je razgovarao sa dekankom našeg Fakulteta prof. dr Ivankom Gajić i prodekanom za nastavu prof. dr Milanom Mihajlovićem i tom prilikom poručio:

– Predsednik Olimpijskog komiteta Ugande Vilijam Frederik Blik veoma ceni srpske trenere. Njegova želja je da se uspostavi saradnja koja bi omogućila da treneri iz Ugande iz raznih sportova uče i usavršavaju se uz stručnjake iz Srbije. Uvereni smo da bismo sa znanjem koje bi dobili usavršavanjem uz srpske stručnjake u značajnoj meri doprineli pobošljanju rezultata i razvoju sporta u Ugandi. Nadam se da će ova moja poseta doprineti da se naša saradnja što pre uspostavi – konstatovao je Musoke.