Studijski program Sportsko novinarstvo Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ dobio je još jednu potvrdu izuzetno kvalitetnog rada. Ove godine ovenčani smo sa tri nagrade Udruženja sportskih novinara Srbije.

Knjiga Biti četvrti: Šampioni bez olimpijske medalje autora Predraga Bajića, asistenta na FZS zajedno sa studentima Fakulteta za sport, proglašena je za izdavački poduhvat godine u pisanom novinarstvu.

David Radanović, novinar Arene sport i apsolvent na našem fakultetu, najbolji je mladi novinar godine u elektronskim medijima.

Dejan Karović, koji je prošle godine bio izabran za najboljeg mladog novinara u elektronskim medijima, sada je zajedno sa kolegom sa Arene sport Milanom Cakovićem, dobio nagradu za ekskluzivni TV prilog za intervjue sa NBA zvezdama. Prošle godine, Karović je diplomirao na studijskom programu Sportsko novinarstvo.

Priliku da rade na TV Arena sport, Karović i Radanović su dobili na osnovu poslovno-tehničke saradnje koju Fakultet za sport ima sa ovom medijskom kućom. Zahvaljujući toj saradnji osim njih dvojice na TV Arena sport angažovana su još četvorica naših studenta: Ivan Miletić, Aleksandar Filipović, Lazar Đurđević i Petar Popović.

Fakultet za sport je i prošle godine imao tri laureata. Pored pomenutog Karovića, Đorđe Samoilović je tada proglašen za najboljeg mladog novinara u štampanim medijima, dok je naša studentkinja olimpijska šampionka u karateu Jovana Preković proglašena za najbolju sportiskinju.

Sportski novinari su za najbolje sportiste izabrali u konkurenciji dama Tijanu Bošković, kapitena ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, sa kojom je osvojila titulu prvaka sveta, dok je kod muškaraca najuspešniji planetarni šampion u rvanju grčko – rimskim stilom Zurabi Datunašvili.

Nagrade Udruženja sportskih novinara Srbije dobili su i: Branko Spasojević (Sport klub) – „Zlatno pero“, Miloš Krivokapić (RTS) – „Zlatni mikrofon“, Stefan Tanasić (Mocart sport) – „Najbolji mladi novinar u pisanim medijima“, Dušan Jocić iz Niša (Mocart sport ) – dopisnik godine, Đorđe Matić (Mocart sport) – ekskluzivna vest godine (Pešić precrtao Teodosića!), Aleksandar Gligorić (Mocart sport) – reportaža godine (Crkao bih da nisam otišao! Fudbal je negde veći od života), Milena Kovačević (Vesti) – najbolja sportska novinarka nagrada „Branka Prelević“, Aleksandar Miletić (Cinnesport) – izdavački poduhvat godine u elektronskom novinarstvu za serijal „Najlepši dan života“ i za najbolju televizijsku priču „S ljubavlju iz Fuenlabrade“.

Nagrade za životno delo otišle su u ruke: Mihajla Mikija Antića, Vojina Veličkovića, Miroslava Nešića, Ratka Pavlovića, a posthumno su isto priznanje dobili Petar Lazović i Vlastimir Ignjatović.