Naši studenti i studentkinje godinama unazad navikli su nas na vrhunske sportske rezultate. Sa već ustaljenom praksom, minulog vikenda, nastavila je košarkašica Višnja Stefanović, studentkinja prve godine na studijskom programu Menadžment u sportu. Višnja je predvodila Art Basket do istorijskog uspeha u Vršcu, osvajanja Kupa Srbije za košarkašice. Ekipa, koja je ove godine ušla u Prvu ligu, osvojila je trofej u takmičenju koje nosi ime proslavljenog stručnjaka Milana Cige Vasojevića, a Višnja Stefanović proglašena je i za MVP-ija.

Dame Art Basketa su na putu do trofeja u polufinalu savladale ekipu Radivoja Koraća 81:67, da bi u odlučujućem meču bile bolje od Vojvodine 83:74.

– Moram da priznam da je ovaj rezultat i za nas iznenađenje. Ove godine smo ušle u Prvu ligu, trenutno smo četvrte na tabeli. Mislim da je malo ko očekivao ovakav epilog. Međutim, odigrale smo dve fenomenalne utakmice i potpuno zasluženo ostvarile veliki uspeh – prenosi Višnja Stefanović utiske iz Vršca.

Učinak naše studentkinje bio je veoma zapažen, proglašena je za najbolju igračicu završnog turnira, iako je njeno učešće do poslednjeg trenutka bilo neizvesno.

– Imala sam povredu skočnog zgloba deset dana pre početka takmičenja. Nisam znala da li ću uopšte moći da igram. Zglob je bio veoma otečen, ali stisla sam zube, dobro se zagrejala i na kraju je sve ispalo sjajno. Ni po koju cenu nisam želela da propustim priliku da se borim za trofej. Imala sam veliku minutažu i odličan učinak. Jednostavno, kada vas ponese utakmica, zaboravite na bol – istakla je Višnja.

Perspektivna košarkašica Art Basketa stipendista je Fakulteta za sport, koji svake godine stipnedira oko 40 vrhunskih sportista.

Izabrala sam Menadžment u sportu, jer sam dobila sjajne preporuke. I sve što sam čula, ispostavilo se kao tačno. Najvažnija stvar za mene je što su studijski programi prilagođeni nama koji se profesionalno bavimo sportom. Imamo mogućnost da predavanja pratimo putem onlajn aplikacije E-nastava, što nam mnogo znači zbog obaveza koje imamo na sportskom polju. Profesori nam izlaze u susret, imaju razumevanja, položilo sam i prve ispite, tako da sam za sada više nego zadovoljna kako sve funkcioniše – kaže mlada nada srpske košarke.

Višnja je samo jedna u nizu brojnih vrhunskih košarkaša i košarkašica koji su šansu da steknu visoko obrazovanje potražili na Fakultetu za sport. Naši studenti i diplomci, između ostalih, su: Novica Veličković, Stefan Jović, Milan Mačvan, Ognjen Jaramaz, Luka Pavićević, Bojan Popović, Uroš Trifunović, Nataša Kovačević

– Plan mi je da u Srbiji ostanem ovu i narednu sezonu. Sada prvi put imam veliku minutažu, želim da napredujem i posle toga odem u inostranstvo. Znanje stečeno na Fakultetu za sport mnogo će mi značiti, jer poznato je da karijere sportista ne traju dugo. Imaću podlogu da ostanem u sportu na drugi način, kao visokobrazovani stručnjak – istakla je Višnja Stefanović.

Pored košarkaškog kluba Art Basket, Fakultet za sport ima saradnju sa preko 80 granskih sportskih saveza, klubova i organizacija.

Sve zainteresovane kandidate za upis u školsku 2021/22. godinu, među kojima su i profesionalni sportisti poput Višnje Stefanović, podsećamo da do 1. maja traje predupisna prijava kojom se ostvaruje popust na školarinu u iznosu od 100 evra, a onlajn prijavu možete popuniti OVDE.