Beograd, 06.10.2014. godine

Fakultet za sport i Sportski savez Srbije ozvaničili su svoje partnerstvo potpisivanjem Sporazuma o saradnji. Potpise na taj dokument stavili su predsednik SSS, gospodin Aleksandar Šoštar i prof. dr Ivanka Gajić, dekan Fakulteta. Svečanosti kojom je, pored potpisivanja Sporazuma sa Sportskim savezom Srbije, obeležen i  Dan fakulteta, kao i  početak nove školske godine, prisustvovali su brojni zvaničnici iz sportske i akademske zajednice, studenti i nastavnici.

Naše aktivnosti su komplementarne, cilj nam je da doprinesemo razvoju i napretku srpskog sporta, da , pre svega, podignemo nivo stručnog rada i menadžmenta sportskih organizacija, na taj način sportistima olakšamo postizanje vrhunskih rezultata, kojima podstičemo još veći broj mladih da se bavi sportom, što i jeste državni i društveni interes“ zajednička je poruka gospodina Šoštara i profesorke Gajić.

Istovremeno je upriličeno i potpisivanje Sporazuma o saradnji opštine Obrenovac i Fakulteta za sport. Ta saradnja je već zaživela pošto su, odlukom Fakulteta za sport, dve stipendije, za celokupne osnovne akademske studije, dodeljene opštini Obrenovac, a ona ih opredelila dvojici mladih odbojkaša, Milovanu Čvokiću i Bojanu Matiću. „Odluka o izboru Obrenovca za dodelu stipendija nije bila uzrokovana isključivo nedavnim poplavama, već i činjenicom da obrenovačka lokalna samouprava treba da bude primer ostalim lokalnim zajednicama, jer je obezbedila besplatno bavljenje sportom svoj deci i omladini sa teritorije svoje opštine“, istakao je tom prilikom Bojan Sekulić, predsednik Saveta Fakulteta.

Svečanost je upotpunjena proglašenjem najboljeg studenta iz prethodne školske godine. To priznanje „MVP student 2013/14“, u vidu plakete, knjiga i popusta na školarinu, pripalo je Branku Lazoviću, a uručila mu ga je, starija koleginica, Andrea Lekić, kapiten Rukometne reprezentacije Srbije.

Skupu se obratio i prof. dr. Zoran Cekić, prorektor Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, motivišući studente za što predaniji i vredniji rad, potencirajući istinu, da ne postoji prečica do uspeha, već da se do njega stiže isključivo velikim radom i odricanjem, i da to mogu odmah proveriti kod prisutnih sportskih asova, a Dane Korica, Vladimir Batez, Slobodan Branković, Nenad Manojlović, Aleksandar Šoštar i Željko Tanasković bi im o tome mogli govoriti, bez sumnje, vrlo kompetentno.

Svečanost je završena intoniranjem akademske himne „Gaudeamus igitur“ i dodelom indeksa novoupisanim studentima, koje im je uručio Aleksandar Šoštar.