Najbolji rvači Srbije trenutno imaju pauzu u takmičarskoj sezoni. Mali predah od sportskih obaveza Viktor Nemeš i Aleksandar Maksimović iskoristiće da se maksimalno posvete studijama na Fakultetu za sport. Nemeš i Maksimović na drugoj su godini studijskog programa Trener u sportu i uglas ističu da je dolazak na naš Fakultet bio pravi izbor:

– Moramo da se obrazujemo. Istina je da obojica kao osvajači medalja na velikim takmičenjima imamo obezbeđene nacionalne penzije, ali imamo ogromnu želju da se stručno usavršavamo i da budemo treneri. Obaveze su nam brojne, često smo i van Srbije što zbog priprema, što zbog takmičenja, ali imamo veliku podršku dekanke Gajić i svih profesora. Ovo je pravi Fakultet za sve sportiste, jer se u potpunosti poštuju naše profesionalne obaveze, postoji veliko razumevanje za sve to. Obaveze koje imamo na Fakultetu su tome prilagođene i to nam je od velikog značaja – počinje priču Aleksandar Maksimović koji ima tri bronzane medalje sa evropskih prvenstava.

– Ideja mi je da po završetku Olimpijskih igara u Parizu 2024 okončam rvačku karijeru i postanem trener. Do tada želim da sakupim dovoljno medalja, takmičarskog iskustva, ali i znanja i da sve to kao trener prenesem na mlade rvače – kaže Viktor Nemeš, svetski prvak i trostruki evropski vicešampion koji je ove godine postao i dobitnik Majske nagrade:

– Prošle godine dobio sam dosta priznanja,  ali Majska nagrada je do sada najznačajnija. Nastaviću još jače da radim, u riznici mi fali nagrada Olimpijskog komiteta Srbije pa ću pokušati i nju da zaslužim – ambiciozno poručuje Nemeš.

Iako je u toku pauza od mečeva za naše rvače nema odmora:

– U treningu smo i dalje. Moramo da održavamo formu, jer nas u oktobru očekuje Svetsko prvenstvo u Budimpešti. Želimo dobro da se spremimo, jer cilj nam je da osvojimo medalju. Mislim da to možemo da ostvarimo. Imamo fanstastičan niz, jer od 2011. svake godine osvajamo neko odličje, a od 2014. godine na svakom takmičenju smo izborili neku od medalja – kaže Maksimović.

Pripreme će biti veoma duge i naporne:

– U julu imamo organizovano zajedničko letovanje za sve reprezentativce u Španiji, gde ćemo se odmoriti i napuniti baterije. Potom ćemo predbazične pripreme odraditi u Senti, a bazične pripreme u trajanju od tri nedelje imaćemo u Bugarskoj. Predviđeno je da učestvujemo na nekoliko turnira u Poljskoj i Memorijalu Ljubomir Ivanović Gedža u Srbiji. Pripreme će biti jako teške, u to nema nikakve sumnje. Ali, tako mora da bude, jer ciljevi su nam kao i uvek najveći mogući. Svaka medalja bila bi uspeh i verujem da to možemo da ostvarimo – zaključio je Nemeš.