Pripreme za Evropsko klupsko prvenstvo u džudou, koje će se održati 17. decembra, u Beogradu, uveliko  su počele, a Fakultet za sport je imao čast da bude domaćin sastanka organizacionog komiteta. Prema rečima gospodina Dragana Atanasova, direktora Evropskog šampionata i prodekana Fakulteta za sport, sve ide po planu i u skladu sa zahtevima Evropske džudo federacije.

Dobru organizaciju pohvalili su i gospodin Hrvoje Lindi, sportski direktror Evropske džudo federacije, kao i marktetinški direktor, gospodin Oleksandr Nagibin, koji su takođe bili deo organizacionog odbora koji je zasedao na Fakultetu za sport.

02-3

Prema rečima gospodina Lindija, Beograd je više nego spreman za predstojeće takmičenje.

– Mi smo sada obišli sve objekte koji će se koristiti za održavanje Prvenstva Evrope za klubove. Ovo je jedno od najvažnijih takmičenja na samom kraju kalendarske godine. Očekujem dobro prvenstvo, organizacioni odbor je sigurno potpuno spreman, ostalo je samo da rešimo još nekoliko detalja. Sve u svemu, pripreme idu vrlo dobro – rekao je sportski direktor Federacije.

Sa njegovim navodima saglasio je i gospodin Oleksandr Nagibin.

– Srbija ima dosta iskustva u organizaciji velikih takmičenja kada je reč o ovom sportu. Kvalitet organizacije je uvek na visokom nivou. Na tamičenja dolazi veliki broj ljudi, a ove godine će biti oboren rekord kada su posete u pitanju jer dolazi više od 4.000 posetilaca – naveo je gospodin Nagibin.

Kratak video snimak možete pogledati OVDE.

Studenti našeg fakulteta će imati priliku da učestvuju u organizaciji ovog međunarodnog takmičenja, a to će za njih biti deo praktične nastave iz predmeta Menadžment sportskih događaja.