Fakultet za sport će drugog juna organizovati naučnu konferenciju pod nazivom Menadžment bezbednosti sportskih takmičenja. Ovo je četvrta godina zaredom da FZS organizuje naučni skup na kome će se govoriti o nasilju na sportskim događajima, a kao i prethodnih godina i ovoga puta naša konferencija će okupiti eminentne stručnjake iz ove oblasti. Jedna od učesnica i uvodničarka na konferenciji biće i Snežana Samardžić Marković, predstavnica Saveta Evrope i nekadašnja ministarka omladine i sporta Republike Srbije.

Kako bismo što bolje organizovali posetu Snežane Samardžić Marković, kao i njeno učešće na našoj konferenciji, delegacija Fakulteta za sport, na čelu sa dekankom prof. dr Ivankom Gajić, sastala se sa šefom misije Saveta Evrope, Timom Kartrajtom.

– Mi apsolutno podržavamo ovakve vrste naučnih konferencija jer smatramo da se nasilju na sportskim događajima mora stati na kraj. Ne smemo dozvoliti da se dogodi još jedan „Hejsel“ kako bi se nešto uradilo. Prevencija nasilja na sportskim događajima je ključna i mislim da će Snežana, kao veliki stručnjak u ovoj oblasti, moći značajno da doprinese konferenciji koju organizuje Fakultet za sport – rekao je Kartrajt.

Ovom prilikom započeti su i pregovori o eventualnim budućim projektima na kojima bi Fakultet za sport mogao da sarađuje sa predstavnicima Saveta Evrope u Srbiji.