Na Zlatiboru je održana međunarodna studentska sportska konferencija pod nazivom “SportKonf”, koja za cilj ima da okupi i umreži studente fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz regiona, kao i stručnjake iz ove oblasti.

Ovo je bilo peto izdanje ove konferencije, a „SportKonf“ ove godine je pohađala i predsednica Studentskog parlamenta Fakulteta za sport Univerziteta “Union – Nikola Tesla” Katarina Trnjaković, što je bio prvi put da se jedan privatan fakultet uključi u ovakav događaj.

Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju i činjenicu da nije bilo moguće realizovati predavanja uživo, konferencija je bila održana u online formatu, ali je učesnicima bila ponuđena i mogućnost da za vreme trajanja konferencije borave na Zlatiboru.

Predsednica Studentskog parlamenta Fakulteta za sport Univerziteta “Union – Nikola Tesla” Katarina Trnjaković smatra da je ovo prvi korak ka ostvarivanju vrlo važne saradnje.

“Iskreno sam zahvalna organizatorima na pozivu za učešće. Postoji velika zajednica studenata sportskih nauka u regionu, ali je do sada bila praksa da u njihovim godišnjim aktivnostima i projektima učestvuju samo fakulteti državnih univerziteta. Smatram da smo ovom prilikom uspostavili dobru komunikaciju i radićemo na tome da se našim studentima omogući da budu deo te zajednice”, istakla je Katarina.

Organizatori su pozitivno iznenađeni brojem učesnika što je samo jedan od pokazatelja da „SportKonf“ raste u ozbiljan regionalni događaj, u koji je uključen veći deo Balkana. Pored Fakulteta za Sport Univerziteta “Union – Nikola Tesla”, “SportKonf” okupio je studente sa Univerziteta u Ljubljani, Zagrebu, Osijeku, Splitu, Tuzli, Banja Luci, Mostaru, kao i studente beogradskog, novosadskog i niškog univerziteta.