Beograd, 25.11. 2016.

Ovogodišnji Sajam sporta naš fakultet koristi kao priliku da učvrsti odnose sa svojim partnerima, ali i kao šansu da stekne nove prijatelje među sportskim organizacijama i nacionalnim granskim savezima i upozna ih sa mogućnostima koje su pred nama. Već prvog dana, potpisan je Sporazum o saradnji sa Udruženjem košarkaških trenera Srbije. Sporazum sa ovim udruženjem je nastavak dobre prakse i u skladu je sa modernim programskim opredeljenjima FZS-a.

fakultet-za-sport-i-ukts1

U ime Fakulteta za sport, sporazum je potpisala dekanka prof. dr Ivanka Gajić, dok je UKTS predstavljao predsednik udruženja, gospodin Ivan Jeremić. Profesorka je izrazila zadovoljstvo potpisanim sporazumom.

–  Danas smo bogatiji za još jednu trenersku organizaciju. To pokazuje da smo pouzdan partner i jedan od prestižnih fakulteta koji školuje buduće sportske stručnjake. Sklapanje ovog partnerstva, mene posebno raduje jer sam nekad igrala košarku i znam koliko je važno imati stručnog trenera. Sa Udruženjem delimo zajednički interes, a to je kvalitetniji stručni rad u srpskom sportu i rešeni smo da, kroz realizaciju danas potpisanog sporazuma, zajednički stvaramo moderan, kompetentan i odgovoran kadar, koji će svojim znanjem i veštinama doprineti postizanju još većih uspeha i ostvarivanju značajnijih rezultata srpske košarke. U modernom sportu, vrhunski rezultati su nezamislivi bez vrhunskog znanja, koje se isključivo može steći kroz akademske studije interdisciplinarnog tipa, onakve kakve i realizujemo na Fakultetu za sport – istakla je dekanka.

Predsednik Udruženja, gospodin Jeremić, saglasio se sa profesorkom Gajić i naglasio činjenicu da se sportski treneri moraju tretirati kao najvažniji činioci savremenog sporta i da bez njih nisu moguća ni vrhunska sportska dostignuća.

–  Naše udruženje je jedno od najbrojnijih u Srbiji, a kada je reč o košarkaškim udruženjima, ovo je najjače u Evropi. Brojimo oko 1500 članova, sjajnih stručnjaka čak na svetskom nivou. Obrazovanje, školovanje i usavršavanje sportskih stručnjaka je naša primarna delatnost . Ja verujem da ćemo, potpisivanjem ovog Sporazuma o saradnji, otići jedan korak napred kada je u pitanju edukacija trenera – rekao je gospodin Jeremić.

Nadamo se da će ovo biti još jedno produktivno partnerstvo koje će doprineti razvoju sportske delatnosti u Srbiji.