Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ potpisao je ugovor o saradnji sa Udruženjem za unapređenje zdravog načina života “Reborn“. Ovim sporazumom naš Fakultet će sa Udruženjem „Reborn“ intenzivno raditi na poboljšanju rada sportskih stručnjaka, organizovaće stručno-edukativne kampove i učestvovati u izradi zajedničkih planova u cilju uticanja na poboljšanje zdravih navika pojedinca i grupe kao i na razvoj svesti o potrebi za fizičkom aktivnošću.

Posebna pažnja biće posvećena organizovanju seminara sa ciljem prevencije i sprečavanja negativnih pojava u sportu kao što su doping, lažiranje sportskih rezultata, nelegalno klađenje, ali i edukaciji aktivnih sportista sa željom da se poboljša njihova medicinska zaštita.

– Mi smo mlado Udruženje koje se bavi delatnostima koje utiču na razvoj svesti za poboljšanje sveobuhvatnog stanja organizma. Radimo sa sportistima i rekreativcima i pomažemo svakome ko želi da svoje zdravlje i fizičku spremu podigne na viši nivo. Članove našeg Udruženja čine iskusni i profesionalni fizioterapeuti, fitnes treneri, nutricionisti, kao i mnogi drugi stručnjaci sa kojima sarađujemo u oblasti medicine i sporta. Ponosni smo što je jedna tako priznata visokoobrazovna ustanova kao što je Fakultet za sport na Novom Beogradu postala naš partner i uveren sam da ćemo uz njihovu pomoć i podršku biti bliži ostvarenju naših ciljeva koji su u opštem interesu sporta  – rekao je Marko Stanojević, predsednik Udruženja „Reborn“.

Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ do sada je potpisao saradnju sa više od 80 sportskih klubova, saveza i udruženja.