Upis na osnovne akadamske studije Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ je u toku i traje do 19.07.2019. godine u prvom upisnom roku, a od 26.08.2019. do 30.09.2019. vršiće se upis u drugom upisnom roku.

Tom prilikom, svi kandidati polagaće Test sklonosti i sposobnosti. Test obuhvata 30 pitanja iz oblasti opšte kulture, poznavanja sporta i kognitivnih sposobnosti. Ovaj test nije eliminacionog karaktera i služi za rangiranju upisanih kandidata kao i za uvid u njihove specifične sklonosti i kvalitete.

Profesori Fakulteta za sport su priredili pripremni materijal za polaganje testa, koji sadrži 120 pitanja, od kojih će se 30 naći na samom testu. Pripremni materijal možete preuzeti OVDE.

Školarina na Fakultetu za sport pokriva troškove jednogodišnjeg školovanja, a pored toga i upisa, prijave ispita (po dve za svaki predmet), izdavanja potvrda i uverenja, overe semestra, nastavnih materijala u elekrtonskom obliku i osiguranja. Prijemni ispit je besplatan. Dakle, uplatom godišnje školarine student je pokrio sve troškove u toku te školske godine.

Cena godišnje školarine iznosi 1.700 EUR za školsku 2019/20. godinu i plaća se u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS na dan uplate. Treba istaći da je Fakultet za sport omogućio određene finansijske olakšice:

  250 evra pojedinačnog popusta na iznos godišnje školarine za članove porodice (iz iste porodice se upisuje najmanje dvoje studenata);
– 200 evra popusta na iznos godišnje školarine za kandidate koji su nosioci Vukove diplome iz srednje škole i one koji, po Pravilnicima o kategorizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i Sportskog saveza Srbije, ispunjavaju kriterijume za perspektivne sportiste i vrhunske sportske stručnjake;
  100 evra popusta na iznos godišnje školarine za kandidate koji se odluče da prilikom upisa uplate ceo predviđeni iznos;
  100 evra popusta na iznos godišnje školarine za kandidate koji su završili srednju školu sa odličnim uspehom;
  50 evra popusta na iznos godišnje školarine za kandidate koji su završili srednju školu sa vrlo dobrim uspehom, kao i za kandidate koji predviđeni iznos školarine uplate u dve jednake rate, prvu prilikom upisa, a drugu na početku letnjeg semestra.

Studenti prilikom upisa uplaćuju iznos od 500 evra u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate, a ostatak školarine se izmiruje u 8 jednakih mesečnih rata (4 rate u zimskom i 4 u letnjem semestru) zaključno sa junom tekuće školske godine.

Svi studenti koji se upišu u školskoj 2019/2020. dobiće na poklon komplet sportske opreme (ranac, trenerku, majicu, polo majicu).

DOKUMENTA POTREBNA ZA UPIS
(originali ili overene kopije)

  • diploma iz srednje škole ili gimnazije
  • četiri svedočanstva (1, 2, 3 i 4. razred)
  • izvod iz matične knjige rođenih
  • 3 fotografije 3,5 x 4,5 cm
  • ŠV obrasce, prijavni list i indeks obezbeđuje Fakultet besplatno