Još jedan u nizu dokaza da profesionalna sportska karijera i uspešno studiranje mogu zajedno je primer naše odbojkašice i reprezentativke Srbije Jelene Blagojević. Ženska odbojkaška reprezentacija u utorak putuje u Tbilisi gde će se od 22. septembra održati Evropsko prvenstvo, a pauzu u završnoj fazi priprema Jelena je iskoristila da obavi sve formalnosti oko upisa u četvrtu godinu studijskog programa Trener u sportu.

– Preko leta sam uspela da položim nekoliko ispita, „očistim“ treću godinu i veoma sam srećna zbog toga. Cilj mi je da po završetku igračke karijere radim kao trener i zato sam veoma posvećena obavezama na fakultetu – počinje priču Jelena.

Na osnovu odbredbi Zakona o sportu, naš Fakultet je vrhunskim sportistima omogućio  posebne uslove studiranja što je Jelena Blagojević istakla kao izuzetno značjanu stvar.

– Studiranje je u potpunosti prilagođeno našim profesionalnim obavezama. Takođe, među profesorima postoji veliko razumevanje za sve ono što aktivno bavljenje sportom nosi sa sobom. Omogućene su nam redovne konsultacije sa profesorima i veoma sam zahvalna na tome, jer je to od velike pomoći.

S obziorm da je uspešno završila sve obaveze na Fakultetu, Jelena u potpunosti može da fokusira na predstojeće Evropsko prvenstvo:

– Imamo zaista velika očekivanja. Želimo medalju. Celog leta smo naporno trenirale, mnogo vremena smo proveli u sali i želimo da valorizujem uloženi trud. Ipak, sav napor smo mnogo lakše podnele, jer je u pitanju reprezentacija u kojoj vlada zaista sjajna atnosfera. Očekuje nas izuzetno jak turnir, a kao glavne konkurentkinje za najviši plasman biće nam Ruskinje, Italijanke i Holanđanke – zaključila je Blagojevićeva.

Zanimljivo je da su Jelenu Blagojević svojevremeno poredili sa Zlatanom Ibrahovićem, što i ne čudi s obziorm na spektakularan poen koji je jednom prilikom osvojila atraktivnim potezom nogom.

– Volim sve sportove. Pratim i fudbal i moja reakcija prilikom tog poena bila je refleksna. Uz mnogo sreće osvojile smo taj važan poen, a saigračicama nije bilo previše čudno, jer sam i ranije umela da odreagujem nogom – zaključila je Jelena Blagojević kojoj želimo mnogo uspeha na Evropskom prvenstvu.