Poznatim srpskim vaterpolistima koji su diplomirali ili trenutno studiraju na našem Fakultetu pridružio se još jedan vaterpolo reprezentativac Srbije. Posle Jugoslava Vasovića, Nikole Rađena, Save Ranđelovića, Viktora Rašovića, Radomira Drašovića, Đorđa Lazića, Lazara Dobožanova i Aleksandra Toholja Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ uspisao je i golman naše reprezentacije – Branislav Mitrović. Svojevremeno najbolji golman sveta, MVP finala Svetskog prvenstva u Kazanju i najbolji igrač završnog turnira Svetske lige 2016. u Kini upisao je master studije na smeru Trener u sportu.

– Čuo sam dosta dobrih preporuka od ljudi iz sveta vaterpola koje se pre svega odnose na prilagođenosti studiranja profesionalnim obavezama sportista. O Fakultetu za sport sve najbolje su mi pričali pre svih nekadašnji tim menadžer reprezentacije i direktor KVK Radnički Jugoslav Vasović i moj saigrač iz nacionalnog tima Sava Ranđelović. To me je opredelilo da izaberem ovaj Fakultet – počeo je priču Mitrović koji je istakao da bi vaterpolo tim koji je okupio Fakultet za sport mogao da se uključi u borbu za medalju na svakom takmičenju.

Zanimljivo je istaći da je Mitrović diplomirao na Tehničkom fakeltetu Univerziteta u Novom Sadu, gde je stekao i zvanje master inženjer menadžmenta, ali je Odlučio da nastavi da se obrazuje i proširuje svoja znanja:

– Mi sportisti moramo da razmišljamo čime ćemo da se bavimo po završetku igračke karijere. Moram da priznam da još u potpunosti nisam doneo konačnu odluku, ali edukacija me jako privlači. Trener je neko ko u svakom smislu edukuje mlade ljude i zato sam izabrao Fakultet za sport i master studije Trener u sportu. Trenutno je to ono što me najviše privlači, jer verovatno preovlađuje želja da na neki način ostanem u sportu.

Fantastični čuvar mreže koji je sa reprezentacijom osvojio 14 medalja na velikim takmičenjima od čega 11 zlatnih, poslednju u nizu najsjajnih odličja oko vrata je stavio pre smo nekoliko dana:

– Zlato na Mediternaskim igrama koje smo osvojili minulog vikenda u Taragoni mi mnogo znači. Posle nekih posrtanja na prethodna tri takmičenja, ovaj uspeh uliva samopuzdanje koje je u sportu preko potrebno. Uvek prija kada si na najvišem stepeniku pobedničkog postolja i kada se kući vraćaš sa zlatnom medaljom.

Vaterpolistima uskoro predstoji put u Barselonu gde će pokušati da četvrti put zaredom osvoje titulu prvaka Evrope:
– Što se tiče našeg kvaliteta, mislim da smo mi i dalje pojedinačno najbolja reprezentacija na svetu. Međutim, rezultati koje smo beležili posle Olimpijskih igara u Riju pokazuju nešto što je očekivano i normalno posle neverovatne serije uspeha. Naše igre ne daju pravu sliku našeg kvaliteta, to je relanost i što pre to budemo prihvatili pre ćemo se vratiti na mesto na kom smo bili i koje zaslužujemo – rekao je Mitrović i potom se osvrnuo na glavne komnkurente za najviši plasman na EP u Barseloni:

– Više nismo glavni favoriti kao što je to bio slučaj prethodnih godina. Ima nekoliko reprezentacija koje se po kvalitetu izdvajaju. Uz nas su tu svakako Hrvatska, Italija, Crna Gora, Španija kao domaćin i Mađarska. Među ovim selekcijama treba tražiti osvajače medalja.

Mitrović je posle četiri godine u Egeru promenio klub i preselio se u redove ekipe OSC iz Budimpešte:
– Potpisao sam trogodišnji ugovor. Bila mi je potrebna promena sredina pre svega jer su mi potrebni novi izazovi. U novom timu su mi saigrači iz reprezentacije Sava Ranđelović i Nemanja Ubović što mi mnogo znači – zaključio je Mitrović.