Prvi upisni rok na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ počinje 15. juna i trajaće do 17. jula. Ukoliko je sportska industrija oblast u kojoj biste voleli da se usavršavate i profesionalno ostvarite, onda je Falultet za sport na Novom Beogradu pravo mesto za sticanje vašeg zvanja i obrazovanja.

Fakultet za sport poseduje jedinstvene studijske programe osmišljene po ugledu na vodeće evropske fakultete iz oblasti sporta, koji su akreditovani od strane Ministarstva prosvete,  nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije:

TRENER U SPORTU (zvanje Diplomirani trener u sportu – 240 ESPB)

MENADŽMENT U SPORTU (zvanje Diplomirani menadžer u sportu – 240 ESPB)

SPORTSKO NOVINARSTVO (zvanje Diplomirani sportski novinar – 240 ESPB)

Šta Fakultet za sport izdvaja od drugih fakulteta

Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ jedini u čitavom regionu, a i šire, školuje trenere u sportu i sportske novinare. Poseduje izuzetno stručan nastavni kadar, poznate i priznate stručnjake u svojim oblastima koji imaju praktično iskustvo iz različitih oblasti sporta: treneri su reprezentativnih selekcija i poznatih klubova, funkcioneri sportskih saveza, urednici i novinari istaknutih medija. Fakultet za sport potpisnik je protokola o sradanji sa preko 80 granskih sportskih saveza, sportskih organizacija i medisjkih kuća u kojima naši studenti obavljaju stručnu praksu, na delu se upoznaju sa poslovima kojima će se baviti, ali i stiču dragocene kontakte i iskustvo. Kvalitet obrazovanja koje Fakultet za sport pruža prepoznali su brojni nacionalni granski sportski savezi pa naši diplomirani treneri automatski dobijaju i trenerske licence, a naši studenti sportskog novinarstva još pre završetka studija dobijaju poslovne angažmane kao novinari reporteri (TV Arena sport, Večerenje novosti, Sportski žurnal, Mozzartsport).

Kvalitet nastave

Nastava se odvija u manjim grupama što dovodi do otvorenije komunikacije sa profesorima i veće prilike za sticanje znanja. Učionice su tehnički opremljene za multimedijalnu nastavu, a posedujemo i moderan računarski centar i platformu E-nastave. Nastava je prilagođena aktivnim sportistima i stalno zaposlenima uz povećan broj konsultacija, pa zato i ne čudi što je Fakultet za sport bio izbor mnogih poznatih i uspešnih sportista.

Jedan smo od rethih fakulteta koji poseduje naučno-istraživačku laboratoriju koja će se između ostalog kositi za obuku studenata u testiraju sportista, rekareativca, dece i iz toga učiti kako da izvlače programe rada, ali i da na osnovu svih dobijenih rezultata testiranja imaju mogućnost objavljivanje naučnih i stručmih radova u domaćoj i stranoj periodici.

Godinama unazad Fakultet za sport je organizator brojnih naučnih skupova, stručnih tribina i orkuglih stolova, a gostujući predavači su najpoznatiji sportski treneri (Svetislav Pešić, Božidar Maljković, Veselin Vujović, Dejan Savić, Andrea Trinkijeri, Jelena Arunović…), sportski menadžeri i funkcioneri (Miodrag Miško Ražnatović, Aleksandar Boričić, Slobodan Branković, Dane Korica, Milena Reljin…), kao i poznati novinari i urednici medijskih kuća (Manojlo Vukotić, Vlada Stanković, Aleksandar Miletić, Željko Vučković…)

Prijemni ispit nije eliminacionog karaktera

Prijemni ispit na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ nije eleminicaionog karaktera. Test obuhvata trideset pitanja iz oblasti opšte kulture, poznavanja sporta i kognitivnih sposobnosti i zamišljen je tako da omogući uvid u specifične sklonosti i kvalitete kandidata.

Profesori Fakulteta za sport su priredili pripremni materijal za polaganje testa, koji sadrži 200 pitanja, od kojih će se 30 naći na samom prijemnom ispitu. Pripremni materijal možete preuzeti OVDE.

Cena školarine bez skrivenih troškova

Godišnja cena školarine na Fakultetu za sport iznosi 1.700 evra i plaća se u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS na dan uplate, a plaćanje je omogućeno i na rate. Studenti prilikom upisa uplaćuju iznos od 500 evra u dinarskoj provvrednosti na dan uplate, a ostatak školarine se izmiruje u 8 jednakih mesečnih rata (4 rate u zimskom i 4 u letnjem semestru) zaključno sa junom tekuće školske godine.

Ne postoje bilo kakvi dodatni ili skriveni troškovi pa su tako udžebenici besplatni, dobijaju se u obliku skripti u elektronskoj formi. Prijava ispita je besplatna, kao i dobijanje svih potvrda sa fakulteta. Takođe, po nekoliko osnova kaniddati mogu ostvariti i popust na školarinu:

Fakultet pruža sledeće finansijske olakšice:
  250 evra pojedinačnog popusta na iznos godišnje školarine za članove porodice (iz iste porodice se upisuje najmanje dvoje studenata);
–  200 evra popusta na iznos godišnje školarine za kandidate koji su nosioci Vukove diplome iz srednje škole i one koji, po Pravilnicima o kategorizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i Sportskog saveza Srbije, ispunjavaju kriterijume za perspektivne sportiste i vrhunske sportske stručnjake;
  100 evra popusta na iznos godišnje školarine za kandidate koji se odluče da prilikom upisa uplate ceo predviđeni iznos;
  100 evra popusta na iznos godišnje školarine za kandidate koji su završili srednju školu sa odličnim uspehom;
  50 evra popusta na iznos godišnje školarine za kandidate koji su završili srednju školu sa vrlo dobrim uspehom, kao i za kandidate koji predviđeni iznos školarine uplate u dve jednake rate, prvu prilikom upisa, a drugu na početku letnjeg semestra.

Broj mesta je ograničen

Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ u školsku 2020/2021. na svoje studijske programe u prvu godinu studija upisuje ograničen broj studenata:

Trener us sportu – 90 studenata

Menadžemnt u sportu – 90 studenata

Sportsko novinarstvo – 40 studenata

Rezerviši svoje mesto na vreme. Stekni znanje za medalje. ONLINE prijava se može popuniti OVDE.