Beograd, 06. 03. 2017.

pozarevac1

Požarevačka gimnazija je, u petak 03. marta, okupila sve prestižne fakultete, kao i visoke škole za strukovne studije iz cele Srbije sa ciljem da učenici upoznaju programe ovih obrazovnih ustanova i mogućnosti za dalje školovanje. U okviru 4. Sajma visokog obrazovanja svoje studijske programe predstavio je i Fakultet za sport. Sajam je posetio veliki broj maturanata iz Požarevca i okoline, a najveće interesovanje je vladalo za studijski program Sportsko novinarstvo.

pozarevac2

U okviru sajma održan je i okrugli sto kojem su prisustvovali predstavici svih visokih škola i fakulteta predstavljenih na sajmu. Ovaj skup moderirala je psihološkinja Požarevačke gimnazije, a govorilo se o nekoliko tema: o perspektivi visokog školstva, potencijalnoj saradnji između visokoškolskih ustanova i o predlozima da se slične manifestacije održavaju što češće.

Naš fakultet će se predstaviti i na sajmu obrazovanja u Ćupriiji, 16. marta, sa ciljem da se pruži podrška učenicima da donesu ispravnu odluku za dalje školovanje.