Jubilarna, deseta generacija studenta Fakulteta za sport danas je započela svoj akademski staž. U prostorijma Fakulteta na Novom Beogradu uprilična je svečna dodela indeksa, a studentske knjižice brucošima su dodelili dekan Fakulteta za sport prof. dr Nebojša Čokorilo i prof.dr Vladimir Koprivica.

Već čitavu deceniju Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ prepoznatljiv je po sloganu – znanje za medalje. Nimalo slučajno, jer našim studentima pružamo znanje neophodno kako bi se osvajali trofeji i priznanja, ne samo na terenu, već u raznim sferama sporta. Uz jedinstvene studijske programe i vrhunski nastavni kadar, obrazujemo stručnjake za sve oblasti sportske industrije i tako postavljamo temelj za uspeh u budućoj profesionlanoj karijeri.

Dobrodošlicu na Fakultet za sport novoj generaciji studenata prvo je poželeo dekan fakulteta, prof. dr Nebojša Čokorilo:

Nalazite ste na pravom mestu, doneli ste ispravnu odluku kada ste odlučili da studirate na Fakultetu za sport. Kod nas ćete dobiti sva aktuelna znanja vezana za trening, menadžment i sportsko novinarstvo. Biće vam na raspologanju 24 sata dnevno, za sve što vam treba, jer smo mi ovde zbog vas“, istakao je prof. dr Nebojša Čokorilo.

Vladimir Koprivica, jedan od najuglednijih srpskih profesora i stručnjka za kondicionu pripremu, govorio je prisutnima o lepoti strudiranja.

Gledajte na ovaj dan kao na prekretnicu u vašim životima. Postali ste akademski građani, što je velika čast, ali i velika obaveza. Što je titula veća i odgovornost je veća. Obaveza prema vašim učiteljima, nastavnicima, profesorima, roditeljima i pre svega prema budućim generacijama, kojima ćete prenositit svoje znanje. Verujem da ćete biti pravi reprezenti naše visokoobrazovne institucije, koja slavi deset godina postojanja i munjevitog uspona. Želim vam da studirate radosno, kao da se igrate i da uživate u svakom trenutku boravka ovde“, istakao je prof. dr Vladimir Koprivica.

Bojan Sekulić, predsednik Saveta Fakulteta za sport, je naglasio da studenti ne treba da osećaju nikakav pritisak.

Radimo na tome da naši studenti ovde uživaju, da nemate nikakvo opterećenje i strah. U takvoj atmosferi se ostvaruju i najbolji rezultati. Imate pravo od nas da tražite sve što poželite, jer su svi zaposleni na Fakultetu u vašoj službi“, konstatovao je je Bojan Sekulić.